fbpx

Innhold, markedsføring & nettside

Konge, dronning & trone

Innhold, markedsføring & nettside

Eiendomsmeglere snakker alltid om de tre B-ene som står for beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. For suksess på den digitale arena er det innholdet som er avgjørende når du skal selge deg selv eller bedriften din, men selvsagt ikke innholdet alene.

Konge, president & pave

Vi har hørt det før, “content is king”, og jeg kan gjenta det til det kjedsommelige – innholdet er ikke bare konge, men også president og pave. Uten godt innhold vil du rett og slett ikke lykkes med å nå ut, engasjere – og drive trafikk til din hjemmeside eller blogg.

Godt innhold alene holder selvsagt ikke. Innholdet må markedsføres for at kunder skal bli klar over hva du har av budskap, og i dag hvor veldig mange selger og tilbyr tilsynelatende mye av det samme, så blir det også viktig for den fulle opplevelsen at innholdet presenteres på en tiltalende måte gjennom en hjemmeside som er pen rent visuelt, samtidig som den er effektiv og intuitiv å bevege seg på.

Om det er produkter eller tjenester man skal leve av å selge, så er kvaliteten på innholdet kritisk for å lykkes. Markedsføringen av innholdet er selvsagt avgjørende for at det faktisk kommer potensielle kunder inn på nettsiden, og derfor er det også ekstremt viktig at nettsiden eller bloggen er tiltalende, samt enkel og effektiv å bevege seg i.

Det er i denne sammenhengen viktig å tenke på at mange av dine besøkende kanskje ikke er interessert i produktene og tjenestene dine, men er på jakt etter å finne en partner som kan løse sine problemer. Dine produkter og tjenester er kanskje middelet for å løse problemet, men ikke målet, og nettopp derfor er det viktig å tenke på at innholdet på din hjemmeside eller blogg i større grad er tilpasset kundene, og kundenes potensielle problemer.

Eksempelet over er fra Cisco sin norske hjemmeside for mindre bedrifter. Her kan kunder selv velge om de vil gå rett på produktinformasjonen hvis de vet hva som må til for å løse sin(e) utfordringer, eller komme seg frem til produkter som må til for å oppnå målsetningene sine; være seg å bygge en infrastruktur for å koble seg til Internett, sikre virksomheten eller etablere en IP-basert samhandlingsløsning som inkluderer telefoni, video og data i et og samme nettverk.

Selg der hvor det skal selges!

Mens en hjemmeside kanskje først og fremst skal profilere selskapet og en nettbutikk skal selge varer og tjenester, bør for eksempel en bedriftsblogg basere seg på å lære bort. Innholdet på en blogg som tar utgangspunkt i å lære bort noe er også langt mer fristende å like (ut ifra et Facebook perspektiv). Undersøkelser utført både i inn- og utland viser til at folk flest er negative til å bli solgt til på Facebook, samtidig som de fleste innrømmer at en av de viktigste årsakene til at de liker en bedrift er ønsket om å få tilgang til eksklusive tilbud….motstridende tilbakemeldinger, derfor gjelder det også å posisjonere budskapet i forhold til hvilken trone man sitter på.

Cisco har for eksempel en helt annen visjon med både nett- og Facebook-side enn Komplett.no, selv om begge selskaper ønsker å oppnå det samme….mer salg av sine produkter og tjenester. Gjennom fokus på å lære sine nye- og eksisterende kunder om Cisco produkter og løsninger vil Cisco selge mer, mens Komplett.no i større grad ønsker å markedsføre HVILKE produkter de har, og at stort varelager, billige priser og rask og pålitelig levering og service er årsakene til hvorfor du bør handle hos de og ikke andre nettbutikker.

Felles for begge selskaper, til tross for at profil og virkemidler er såpass forskjellige, er at de begge er avhengig av et godt og relevant innhold (konge), kombinert med en effektiv og god markedsføring (dronning), hvor nettsiden (tronen) er tiltalende og intuitiv å bruke.

Bilde: FreeDigitalPhotos