fbpx

Innhold, markedsføring & nettsted!

Konge, dronning & trone

Innhold, markedsføring & nettsted!

Fredag 29. juni var jeg gjesteforeleser hos Webgruppen som arrangerte Nettredaktørskole. En ting jeg har merket meg er at veldig mange bedrifter ser ut til å glemme at god kvalitet lønner seg. Noen er veldig gode på markedsføring, men har dårlig innhold. Andre har godt innhold men glemmer å markedsføre det skikkelig, mens andre bruker masse tid på å lage en flott hjemmeside eller blogg, men glemmer innholdet.

Konge, dronning & trone

Innhold er konge, markedsføringen er din dronning og nettstedet er din trone. Alle tre må levere god kvalitet for at inntrykket skal bli bra, og i veldig mange tilfeller så lønner det seg å tenke innhold først og fremst. Det nye buzzordet om dagen er «content marketing», og uansett om det er buzz eller ikke så er det uansett viktig. Ta en kikk på de beste bloggene i «landet» så ser du at det er innholdet først og fremst som driver interessen og trafikken. Kombinerer man det med god markedsføring – kjøpt eller fortjent – og nettsiden oppleves god, så vil man «lykkes» – uansett hva definisjonen på suksess er. Uten godt innhold vil man uansett «gå på trynet».

Strategi

For å drive en virksomhet kreves det en god strategi. Det samme gjelder for et nettsted eller en blogg. Hvorfor er som alltid et viktig og avgjørende spørsmål. Hvorfor ønsker man å blogge, hva er det man ønsker å oppnå, hvem ønsker man å kommunisere med, hvem skal skape innhold, hvem skal markedsføre innholdet, hvordan skal man nå sine målgrupper og hvordan måler man hvorvidt man oppnår det man ønsker å oppnå.

Uansett hvor lei vi er av å høre ordet strategi, så vil en god strategi – og ikke minst gjennomføringen av strategien være avgjørende.

Eksempel på en bloggstrategi

Klikk på bildet for større utgave

Klikk på bildet for større utgave

Jeg fikk anledning til å snakke meg gjennom min egen bloggstrategi, demonstrert de forskjellige verktøy jeg bruker for å publisere, overvåke, analysere, respondere, kommunisere & markedsføre min egen blogg og tilstedeværelse i sosiale medier.

Orden i sysakene? Hva synes du selv – har du og din bedrift god orden på sysakene? Er innholdet godt, markedsføres det på skikkelig måte, og er nettstedet ivaretatt slik at det er lett å finne frem, uansett om leseren bruker en mobil, nettbrett eller en laptop?

Orden i sysakene?

Hva synes du selv – har du og din bedrift god orden på sysakene? Er innholdet godt, markedsføres det på skikkelig måte, og er nettstedet ivaretatt slik at det er lett å finne frem, uansett om leseren bruker en mobil, nettbrett eller en laptop?