fbpx

Kahoot! runder 1 milliard spillere!

Kahoot!, en av de raskest voksende læringsplattformene i verden, med norsk opprinnelse, annonserte mandag 6. mars at de har nådd totalt 1 milliard spillere!

I forbindelse med SXSW (South By Southwest), som er en av verdens største teknologimesser i Austin, Texas i USA, slapp Kahoot! nyheten om at de hadde nådd 40 millioner månedlige, aktive brukere (MAUs) og totalt 1 milliard spillere!

Kahoot! er en global spillbasert læringsplattform som ble utviklet i Norge, nærmere bestemt på NTNU i 2013, og med 1 milliard spillere gjør det plattformen til en av de raskest voksende læringsplattformene i verden. Tallet på en milliard betyr ikke at hvert syvende menneske på jorden bruker Kahoot. En milliard er summen av alle spillerne i alle spillene tjenesten er brukt til siden oppstarten, forklarer pressekontakt Sean D’Arcy overfor Dagens Næringsliv.

Kahoot! har sitt utspring fra Institutt for Datateknikk og Informasjonsvitenskap ved NTNU. Idéhaver bak Kahoot! Alf Inge Wang er regnet som ledende internasjonalt innen spillbasert undervisning, og Kahoot! er utviklet på grunnlag av hans forskning og ideer. 

“Make learning awesome”

Kahoot! gjør det enkelt å lage, spille og dele quiz-baserte læringsspill – innen alle temaer, på alle språk, på hvilken som helst enhet, for alle aldre og i alle sammenhenger. Kahoot! ble lansert i 2013, basert på visjonen om å gjøre læring morsomt, effektivt og engasjerende.

Kahoot! regnes som et av de 10 beste læringsverktøy i K-12 klasserom i USA, ifølge Center for Learning and Performance Technologies. Siden lanseringen i 2013 har Kahoot! utviklet seg til å bli et spillbasert, pop-kulturelt læringsfenomen. The New York times skriver blant annet at “kahooting” nå er et verb i USA.

 Imponerende vekst-tall:

Les også: «Do you Kahoot»

– Vår visjon er å gjøre læring morsomt og engasjerende for alle, på tvers av alder, geografi og kultur, både i klasserommet og utenfor. Vi ønsker å skape det beste, mest relevante, globalt tilgjengelige læringsverktøyet, og med totalt 1 milliard spillere så langt kan vi med stolthet si at vi nærmer oss dette målet. Nå satser vi videre ved å investere i utvikling. En rekke nye spill og spillformater, mobil-apper og mye annet spennende er under utvikling; både for bedrifter, merkevarer, publisister og våre eksisterende brukergrupper, skriver Erik Harrel, CEO i Kahoot! i en pressemelding.

Sjekk ut Kahoot du også, om du ikke er en «Kahooter» allerede. Og ta en kikk på infografikken under, for blant utvikling i den imponerende veksten, hvor «Kahooterne» kommer fra, og hva Kahoot! mest av alt blir brukt til i undervisningssammenheng.

 

 

Selv har jeg brukt Kahoot! til morro sammen med familien, og titt og ofte blir det brukt i seminar-sammenheng. Mine to yngste som går i 5. klasse hadde derimot aldri hørt om Kahoot!.