fbpx
bokanmeldelse

Jeg har lest Thomas Moen sin nye bok

123 blogg sies å være for nysgjerrige, nybegynnere og eksperter – er den det?

«Blogging er en fantastisk måte å uttrykke seg på som har forandret livene til tusenvis av mennesker i Norge. Jeg håper denne boken kan inspirere flere til å blogge!» 

Slik introduserer Thomas Moen seg i boken sin – 123 blogg som jeg var så heldig å få i dag – dagen før selve bok-lanseringen hos forlaget Cappelen Damm hvor boken utgis. I tillegg til en fysisk bok kommer 123 blogg ut i elektronisk form også, og Thomas har selvsagt også opprettet egen hjemmeside til boken – bloggboken.no. I tillegg foreligger det mye annet stoff, som velkomst-videoen under – som du får tilgang til via en QR-kode som du finner i begynnelsen av boken hans.

Thomas Moen takker deg som har kjøpt 123 blogg via en av de mange QR-kodene du vil finne i boken.

Lett og lettlest

«I mine øyne er de to første månedene av en blogg de mest kritiske« skriver Thomas litt ut i boken sin og fortsetter med å fortelle at så mange som 60 prosent av alle som starter en blogg slutter innen det har gått to måneder. Privat eller bedrift så er det greit å ha en klar plan på hva man skal blogge om, og ikke minst ha tid til det.

For å sette av tid gjelder det å forstå – forstå hvorfor det kan være fornuftig å la de ansatte fortelle sine historier, å bruke en bedriftsblogg til å vise frem de ansattes kunnskap og erfaring. En blogg er en fantastisk måte å komme seg nærmere kunder, partnere og andre målgrupper på. Og det er jo først når man forstår noe, at man kan gjøre nødvendige prioriteringer og dernest justere organisasjonen slik at det blir tid til å blogge.

Her synes jeg Thomas Moen treffer veldig godt i store deler av boken hans. Dette er på ingen måte en tung og teknisk bok som handler om hvordan man skal gå programmeringsmessig til verks for å sy på plass en WordPress-blogg. Du blir heller ikke flinkere til å skrive godt innhold, for dette er ingen «slik blir du…ett eller annet» bok….

Selv om boken er lett – fysisk sett – og lettlest så er det ingen lettvekter av en bok. Dette er Thomas Moen på sitt beste synes jeg. Thomas er opptatt av å gjøre ting enkelt, skrive lett og være lettlest, men det betyr ikke at det ligger mye tankegods bak. På den måten klarer Thomas på en fin måte å gjøre deg mer nysgjerrig og samtidig kanskje mindre skeptisk og redd til dette merkelige «bloggreiene». For hvorfor skal du være redd for å vise deg frem, vise andre hvem du er og hva du er god til…

123 blogg inspirerer og motiverer

«En ting man som blogger ikke skal undervurdere, er verdien av hver og en av leserne. Det at et menneske i den travle hverdagen vi alle har, med alt som konstant prøver å stjele oppmerksomheten vår, tar seg tid til å lese akkurat din blogg, er i seg selv et kompliment.«

Sånn er Thomas Moen, og sånn ble jeg også kjent med Thomas Moen. Thomas er genuint opptatt av sosiale medier, ikke fordi han liker Facebook eller Twitter, men fordi han liker relasjonene som skapes gjennom god bruk av sosiale medier – og av det å blogge.

Når jeg selv var en virkelig fersking på det her, og det er ikke lenge siden, var Thomas Moen mitt store forbilde. Mye yngre enn meg ble jeg veldig inspirert av alt Thomas fikk til via god bruk av sosiale medier. 123 blogg er like lettlest som bloggen hans, fordi alt som skrives i boken like gjerne kunne vært en post på bloggen hans. Derfor tror jeg boken vil oppleves å være like inspirerende og gi mange den selvtilliten som ofte kreves for å komme i gang med en blogg.

Thomas byr på seg selv – alltid og til alle

Og skulle du ha noen spørsmål, kommentarer, innspill eller hva det måtte være – så er det bare å sende en mail til Thomas Moen. Hvem andre enn Thomas Moen er det som legger igjen epost-adressen sin i en bok, og jeg lover deg – sender du en mail, en tweet, en Facebook-melding eller en SMS til Thomas Moen, så får du svar. Thomas lever og ånder for relasjoner – relasjoner som skapes offline eller online….og som han skriver i boken sin, lever Thomas Moen hver dag:

«Lesere som har en relasjon med deg, vil være mer lojale, kommentere oftere og ikke minst dele oftere – det er derfor viktig å tenke på relasjonsbygging som blogger.«

Krever en oppfølger

123 blogg er en fin liten bok som ved første gjennomlesing virket litt for lett. Men så fort jeg hadde lagt fra meg boken måtte jeg tilbake til den igjen. Ikke bare fordi boken er spekket med QR-koder og diverse annet snacks – noe som gjør boken større i seg selv – men fordi det rett og slett er en god bok spekket med gode poeng!

Jeg ble nysgjerrig, jeg lærte en del nytt og jeg synes boken fortjener en real Facebook-like-tommelen-opp …. også må det komme en oppfølger …. eller to …. leserne vil nok kreve det, Thomas!

Gratulerer. Hatten av!