fbpx

Jeg blir gal av mitt fysiske og åndelige fravær

I 2011 håper jeg på Telepresence og de gode gamle møtene.

Husker du i gamle dager når datamaskiner var store bastioner som stod fast og stødig på kontoret ditt. Da gjorde man jobben sin mens man var på kontoret, og vel hjemme så hadde man fritid.

Når man hadde møter så møtte man hverandre, snakket, diskuterte og deltok….man var tilstede!

Jobben varte fra åtte om morran og var ferdig i fire tiden. Verden var stor, markedene man jobbet i var mindre og personlig kontakt var…vel, den var personlig og fysisk. Man var tilstede.

Hjemme var nok dette også enklere å forholde seg til. Enten var mamma og pappa på jobb, eller så var de ikke det. På jobben var det tilsvarende – man jobbet, var i møter, eller man hadde fritid. Man var fysisk borte fra hjemmet, og fysisk og åndelig tilstede på jobben. Enkelt og greit.

Men så enkelt er det ikke nå lenger, og opp i gjennom årene har mange elementer ødelagt og forstyrret vår fysiske og åndelige tilstedeværende:

Vi er slaver av frihet

Jeg blir iallefall gal av denne friheten og ønsker meg et 2011 med flere ansikt-til-ansikt møter – helst de ekte, hvor jeg er fysisk og åndelig til stede, men jeg kan også ta til takke med flere gode TelePresence-møter….for da slipper jeg å kaste bort altfor mye tid og penger på å reise fra A til B – og få mer tid hjemme med familie og venner.

Gi meg noen fastere rammer. Gi meg kontor, så jeg slipper all støy og forstyrrelser et åpent landskap gir meg.

Hvor skrev jeg det her spør du kanskje? Sittende i sofaen med min bærbare datamaskin selvsagt. Med TV-en på, og min kone sittende ved siden av meg. Fysisk tilstede, men fullstendig åndelig fraværende!

photo credit: BMcIvr via photopin cc