fbpx

Jeg blir gal av mitt fysiske og åndelige fravær

I 2011 ønsker jeg meg flere ansikt-til-ansikt møter. Aller helst de ekte, hvor jeg er fysisk og åndelig til stede. Men jeg kan også ta til takke med flere gode TelePresence-møter.

Husker du i gamle dager når datamaskiner var store bastioner som stod fast og stødig på kontoret ditt. Da gjorde man jobben sin mens man var på kontoret, og når man kom hjem, så hadde man fri. Når man hadde møter så møtte man hverandre, snakket, diskuterte og deltok. Vi var tilstede, både fysisk og åndelig.

Jobben varte fra åtte til fire. Verden var stor, markedene man jobbet i var mindre og personlig kontakt var preget av fysisk tilstedeværelse. Hjemme var dette også enklere å forholde seg til. Enten var mamma og pappa på jobb, eller så var de ikke det. På jobben var det tilsvarende – man jobbet, var i møter eller hadde lunsj. Man var fysisk borte fra hjemmet, og fysisk og åndelig tilstede på jobben. Enkelt og greit.

Fysiske og åndelige utfordringer som følge av teknologiutviklingen

Men så enkelt er det ikke nå lenger. Og opp i gjennom årene har mange elementer ødelagt og forstyrret vår fysiske og åndelige tilstedeværende:

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Slaver av frihet

Jeg blir i alle fall «gal» av denne friheten og ønsker meg et 2011 med flere ansikt-til-ansikt møter. Aller helst de ekte, hvor jeg er fysisk og åndelig til stede. Men jeg kan også ta til takke med flere gode TelePresence-møter, for da slipper jeg å kaste bort altfor mye tid og penger på å reise fra A til B, og samtidig få mer tid hjemme med familie og venner.

Gi meg noen fastere rammer. Gi meg kontor, så jeg slipper all støy og forstyrrelser et åpent landskap gir meg.

Hvor skrev jeg det her spør du kanskje? Sittende i sofaen med min bærbare datamaskin selvsagt. Med TV-en på, og min kone sittende ved siden av meg. Fysisk tilstede, men fullstendig åndelig fraværende!

photo credit: BMcIvr via photopin cc