fbpx
some tracker ipsos

Ipsos SoMe-tracker for Q4 i 2017: Alle er (fortsatt) på Facebook!

Facebook er størst. Snapchat vokser. Instagram har de mest lojale brukerne. Pinterest har flest kvinner og YouTube har like mange kvinner og menn i aldersgruppen 18-29 år.

Hvert kvartal siden 2013, har Ipsos gjennomført en undersøkelse for å avdekke nordmenns bruk av sosiale medier. Undersøkelsen er online og går løpende gjennom hele året med over 6.000 intervjuer, noe som gjør den landsrepresentativ for befolkningen over 18 år.

Vær oppmerksom på at tallene skal tolkes ut fra de som har profil – så frekvens ut fra de som har en konto på de aktuelle sosiale nettverkene.

Av viktige funn i oversikten over fjerde kvartal i 2017, kan følgende nevnes;

 

Savner statistikk for Instagram Stories

Ingen store overraskelser. Ingen av nettverkene vokser nevneverdig – i alle fall ikke blant de over 18%. Skulle vært interessant å sett hvordan tilveksten var fra de mellom 13 og 18 år for eksempel. I tillegg hadde det vært interessant å vite hvordan veksten så ut for Instagram Stories, som vi vet vokser kraftig. Personlig poster jeg langt sjeldnere nå enn for ett år siden på Instagram, men stadig oftere på Instagram Stories. Og hva med annonsørene her. Og influencerne.

Og hva med Messenger og WhatsApp?

I tillegg burde Ipsos begynne å tracke nordmenns bruk av Facebook Messenger og ikke minst WhatsApp. Det håper jeg kommer nå i 2018. Kantar TNS nevnte for eksempel i sin gjennomgang av «rikets medietilstand» for 2018, at så mange som 41% av nordmenn er på Facebook fordi de bruker Messenger.

Les også Dagens Næringsliv sin artikkel om samme tema; 5 ting du ikke visste om nordmenns sosiale medier-vaner

Her er fjerde kvartal 2017 – nettverk for nettverk:

some tracker ipsos

some tracker ipsos

some tracker ipsos

some tracker ipsos

some tracker ipsos

some tracker ipsos

some tracker ipsos

some tracker ipsos