fbpx
iPad Air

iPad Air eller iPad Pro?

Under september-eventet til Apple ble den nye iPad Air lansert. Den er på mange måter både bedre og ikke minst billigere enn iPad Pro. Men det er fortsatt et par ting du bør vite før du bestemmer deg for Air eller Pro.

Mot slutten av 2018 kjøpte jeg meg en iPad Pro 11-tommer. Årsaken var blant annet bedre ytelse, bedre (heldekkende) skjerm, muligheten til å bruke Apple Pencil og en bedre investering over tid. Men valget kostet mye penger. Da Apple lanserte iPad Air i midten av september, forsvant egentlig mange av argumentene. I alle fall tilsynelatende.

iPad Air

Den nye iPad Air har fått et design som minner ekstremt om iPad Pro. I tillegg kan du velge mellom langt flere farger. Foruten stellargrå og sølv, kan du velge mellom rosegull, grønn og himmelblå. iPad Air er i tillegg mye billigere enn iPad Pro. Og det til tross for at den er utstyrt med en kraftigere prosessor – A14 Bionic – enn 2020-utgaven av iPad Pro.

Her er noen av de viktigste forskjellene som kan hjelpe deg til å velge riktig modell:

Artikkelen fortsetter etter annonsen

 

Konklusjon

Jeg er fortsatt veldig godt fornøyd med min iPad Pro fra 2018. Men skulle jeg kjøpt meg en ny iPad i år, og det stod mellom Air og Pro, så hadde jeg gått for en Air. Raskere prosessor, bedre batterikapasitet og tilgang til det samme tilbehøret holder for meg.

Jeg trenger ikke mange kameraer på et nettbrett da jeg sjelden eller aldri bruker den til å ta bilder med. Face ID er heller ikke så viktig for meg. Og jeg hadde nok nøyd meg med 64 GB-utgaven da det meste jeg bruker iPad-en min til i dag, befinner seg i skyen.

To år etter at jeg kjøpte min iPad Pro 11-tommer, med 256 GB-lagring, har jeg fortsatt kun brukt 20 GB.

Hva ville du valgt? iPad Air eller -Pro?