fbpx

«INMAri» dårlig på mobil

INMA er en bransjeorganisasjon som jobber for å fremme bruken av digitale kanaler. Da burde de «stelle litt mer i eget bedd».

Mobil har blitt større enn desktop. Nesten 70 prosent av Facebook-trafikken kommer fra mobil. Analyseselskapet eMarketer tror at mobile vil representere mer enn 80 prosent av Internettrafikken innen 2019, og at over 50 prosent av all digitalannonsering vil være på mobile enheter i løpet av 2016. Er det ikke litt besynderlig at bransjeorganisasjonen som skal fremme bruken av digitale kanaler, verken har mobiltilpasset sin nettside eller nyhetsbrev?

Les også: Mobil større enn desktop

«Skomaker, bli ved din lest»

Jeg satt som jeg ofte gjør – på t-banen og surfet litt «rundt» på min mobil. Sjekket ut epost, Nuzzel, Zite, Instagram, Twitter og Facebook. På sistnevnte kom jeg over en post hvor Fredrik Østby fra Spoon hadde publisert en artikkel om Content Marketing og det å «stelle i eget bedd» på INMA sine nettsider. Som så mange andre, så klikket jeg på linken fra Facebook, og ble «overført» til INMA.no. Fra et mobiltilpasset sosialt nettverk, til en ikke-mobiltilpasset nettside. I 2015? Fra en bransjeorganisasjon som jobber for å fremme «interaktiv markedsføring (internett, søk og mobil) som en allment akseptert og integrert del av alle bedrifters markedsføringsmiks»?

INMA-mobil-hanspetter

Les også: Google vil straffe nettsider som ikke er mobiltilpasset

INMA.no er på ingen måter mobiltilpasset og -vennlig. Det bekreftes også av Google.

INMA-Google-mobilvennlig-hanspetter

Ikke mobilvennlige nyhetsbrev

Det manglende mobilfokuset gjelder også på nyhetsbrev. Ikke mobiltilpasset det heller.

INMA-nyhetsbrev-mobil-hanspetter

Med Fredrik Østby på plass i faggruppen for innholdsmarkedsføring, håper jeg han får sving på mobilsatsningen til INMA. Såpass må vi kunne forvente av denne bransjeorganisasjonen. I 2015 er det virkelig på tide å «stelle i eget bedd».

Nå er det på tide at også skomakerens barn får seg sko, er du ikke enig?

photo credit: The last Cobbler 2 via photopin (license)