fbpx

Lukkede grupper på Facebook kan være perfekte samhandlingsløsninger for bedrifter.

Hvorfor og hvordan lage Facebook grupper for bedrifter

Lukkede grupper på Facebook kan være perfekte samhandlingsløsninger for bedrifter.

Under frokostseminaret til Gambit for noen uker tilbake – om Facebook og bedrifter – ble jeg gjort oppmerksom på to viktige nyheter fra Facebook:

Summen av disse to betyr mer enn to fordeler for deg og din virksomhet;

Etter seminaret dro jeg rett tilbake på kontoret og opprettet en hemmelig gruppe på Facebook – for Cisco ansatte, distributører og partnere av Cisco. Tanken min var/er veldig enkel – etablere en samhandlingsløsning hvor vi kan dele, diskutere, erfare og lære. Vi hadde tidligere opprettet en annen løsning hvor tanken var den samme, men gruppen stoppet opp…diskusjonen uteble, folk logget seg ikke på, og det hele ble en statisk sak..

Årsaken er nok veldig enkel; det blir for mange separate verktøy man må bruke, for mange ganger man må logge seg på, for mange grensesnitt å gjøre seg kjent med. Facebook kjenner de fleste til – Facebook blir brukt av de fleste allerede, og med en hemmelig gruppe på Facebook så kan profilen som sådan fortsatt være av privatkarakter, da ALT som skjer på Facebook gruppen forblir innenfor gruppen.

I løpet av en uke var Facebook-gruppen større i antall medlemmer enn den gruppen vi forlot – som hadde eksistert i over ett år.

Hva kan deles?

Det er lekende lett å starte en diskusjon – via Innlegg eller Kobling for eksempel. Det er tilsvarende like enkelt å dele et bilde eller hva med å fortelle historien din via en videofilm. «Don’t tell them, show them!» fungerer veldig bra på Facebook, og du kan laste opp filmer som varer i inntil 20 minutter eller har en størrelse på inntil 1024MB – og det helt kostnadsfritt. Du kan også enkelt markedsføre dine arrangementer til gruppen – som igjen blir holdt «hemmelig» for gruppens medlemmer. Oppretter du et seminar så kan du også kombinere seminar invitasjon til medlemskap til gruppen.

Opprettelse av et dokument kan sammenlignes med en nedskalert utgave av Google Docs, og til sammenligning med arrangement så vil et dokument synes på høyresiden av gruppen din, og ikke bli en del av alle andre meldinger på veggen – slik at det er lett og effektivt å holde orden på dokumentene som deles.

Medlemmer i en gruppe kan være medlemmer, eller administratorer. Forskjellen er at administratorer kan invitere nye medlemmer, fjerne medlemmer og generelt administrere gruppen ift opprettelse av arrangementer, sletting av innlegg, dokumenter med mer.

La meg kort demonstrere hvordan du veldig raskt og enkelt kan sette opp din egen hemmelige gruppe for din bedrift, avdeling, eller for andre formål hvor hensikten er effektiv samhandling, men samtidig holde innholdet intakt innenfor gruppen: