fbpx

Stem på ditt favoritt-hotell og -konferansesenter i Norge og vinn et Facebook-SjekkMegInn-skilt til jobben din

Hvilke hotell gir deg egentlig high-speed Internett-hastighet?

Stem på ditt favoritt-hotell og -konferansesenter i Norge og vinn et Facebook-SjekkMegInn-skilt til jobben din!

Det var en gang at tilgang til et trådløst nettverk var utslagsgivende og differensierende når man skulle booke et hotellrom – eller et konferanserom for den sakens skyld. Den tid er over – nå forventes det at alle tilbyr deg trådløs tilgang til Internett – og det skal ikke koste noe ekstra heller. Og aller helst bør det være uten masse styr med brukernavn, passord, og tilgang som går ut på tid.

Som med alt annet her i livet må man oppgradere det meste etter hvert, og nå synes jeg de fleste hoteller og konferansesentre har kjørt sitt trådløse nettverk langt på overtid. Dårlig dekning, dårlig hastighet og tungvinte løsninger MÅ nå snart være en saga blott.

Om ikke annet bør de som HAR oppgradert sitt trådløse nettverk til å stå stil med dagens forventninger og behov bli flinkere til å markedsføre det mye tydeligere – for jeg er sikker på at det selger både konferanse- og soverom!

Det er målsetningen her – lage en skikkelig oversikt over hvilke konferansesenter og hoteller som byr deg på skikkelig high-speed Internett-tilgang!

Derfor spør jeg også deg – hvilke hoteller og konferansesentre er det som har skikkelig high-speed Internett i dag? Legg inn dine svar lengst ned i artikkelen. Det beste hotellet og det beste konferansesenteret vil få tilsendt et SjekkMegInn-skilt. I tillegg vil det trekkes ut en heldig vinner blant de som har stemt som også vil få tilsendt tilsvarende skilt til sin bedrift!

«High-Speed du lissom»

Det er LENGE siden 802.11b var «det feteste som fantes». 11 Mbps var stort på slutten av 90-tallet og et lite stykke inn i vårt nye millenium, og det var rundt denne tiden at vi begynte å se rask adoptering av trådløse tilbud på hoteller, konferanser, på jobben og ikke minst hjemme. Med en laptop i hjemmet, duste-telefoner og Internett aksess på 1024 Kbps var sjelden 802.11b flaskehalsen. Da kunne Radisson og resten av hotell-kjedene i Norge skryte på seg High-Speed Internett-tilgang – og det hele inkludert i prisen. 10 år etter forblir reklamen den samme, tjenesten den samme, mens våre forventninger og behov for lengst har økt.

Det var kanskje en liten «nerde-gjeng» som tidligere dro opp «laptoppen» for å maile litt under en konferanse – resten av gjengen hadde nok med å få sin telefon til å fungere med GPRS slik at man kunne surfe litt på WAP-sider. I dag sitter nesten samtlige tilstede under en konferanse og «mekker» på en eller flere enheter som er trådløst tilkoblet Internett. Og samtlige enheter har støtte for 802.11n som dukket opp i 2009 og som har støtte for mer enn 10 ganger så høy hastighet som 802.11b. På hotellrommet er det den samme historien. Hotellgjester har alt fra to til seks enheter med seg.

Når jeg drar på tur alene er alltid mine tre enheter med – MacBook Pro, iPad og iPhone – og drar jeg privat sammen med min kone kan jeg legge til hennes MacBook Air og iPhone. Hiver vi inn ungene i tillegg – som har hver sin iPad – så blir det mange enheter som skal dele tilgangen til Internett basert på en teknologi som for lengst har gått ut på dato.

Løsningen blir 3- og 4G

Når hotellet skryter av high-speed og gir deg møkka-dårlig-low-speed i stedet så er det godt at de fleste smarttelefoner i dag kan opptre som en mobil bredbåndsruter. Men som vi også vet er denne tilgangen også delt, så når brorparten av hotell- og konferansegjestene synes at high-speed Internett-tilgangen suger og går over på å bruke sin mobiltelefon som bredbåndsruter så vil alle være med på å dele kapasiteten mot den antennen de kobler seg oppimot. Før du vet ordet av det sitter alle og sloss om hastigheter som ligger langt under den «gamle» ISDN-hastigheten. Dårlig løsning det også med andre ord.

Hvilke hotell i landet har high-speed Internett?

Det må vel finnes hotell som «har skjønt det«? Forstått at high-speed er mer enn 11 Mbps fordelt på alle hotellets gjester? Blant Norges 10 største byer, hvilke hotell og konferansesenter synes du er best?

Gi din stemme i undersøkelsen under, eller klikk på lenken her hvis du ikke ser undersøkelsen via din smarttelefon eller nettbrett. Jeg har vært så heldig å få selskapet Sjekk Meg Inn til å premiere vinnerhotellet med to flotte SjekkMegInn-skilt, til resepsjon og møterom. Skiltene har en veiledende pris pr. stk på kr. 2 990,- (gratis frakt). Les mer om disse skiltene på min tidligere bloggpost «Slik får du flere Facebook-likes«.

I tillegg vil det trekkes ut en heldig vinner blant de som har stemt som vil få et SjekkMegInn-skilt! til sin bedrift! Når avstemmingen avsluttes 30. november vil det lages en egen side her på HansPetter.info under ressurs-siden hvor du vil finne den fulle oversikten over de beste hotell- og konferansesenter basert på forslagene som har kommet inn, og fordelt på de 10 største byene i Norge.

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world’s leading questionnaire tool.

photo credit: jtosh via photopin cc & James Cridland via photopin cc