fbpx

Jo nærmere helgen du kommer, jo mer jobber du hjemme - skal vi tro min siste spørreundersøkelse!

Vi bruker mer og mer av vår arbeidstid utenfor kontoret

Jo nærmere helgen du kommer, jo mer jobber du hjemme – skal vi tro min siste spørreundersøkelse!

Vi bruker mer og mer av vår arbeidsuke borte fra kontoret. Fleksible arbeidsordninger, kraftig bredbånd hjemme, mobile løsninger og et mer mobil-tilpasset arbeidsmiljø gjør det både attraktivt, hensiktsmessig og effektivt å jobbe mindre på kontoret og mer hjemme.

Hjemmekontor-undersøkelse

I mars/april kjørte jeg en spørreundersøkelse omkring hjemmekontor og det er ingen tvil om at hverken jeg – eller mine kollegaer i Cisco – er alene.

Dette og mye mer kan du lese hvis du laster ned hele Hjemmekontor-undersøkelsen her.

Hjemmekontor i hele mitt arbeidsliv

I Cisco har det alltid vært lagt opp til å jobbe utenfor kontoret. Siden jeg begynte hos Cisco i 1997 har vi alltid blitt oppfordret til å jobbe hjemme, hos partnere, hos kunder, ute på reise, på hoteller – hvor vi enn var, skulle vi ha mulighet til å koble oss opp. Fra gammelt av når vi måtte bruke modem, til nå i dag når de fleste steder er utstyrt med trådløse nettverk.

Vi er faktisk avhengige av å jobbe andre steder enn på kontoret – det er rett og slett ikke tilrettelagt for at vi kan være på kontoret alle sammen – samtidig. Det er ikke nok parkeringsplasser til alle sammen, det er ikke nok kontorplasser til alle sammen (clean-desk prinsippet uten faste plasser), og det er ikke tilstrekkelig med stillerom eller andre møterom. Personlig jobber jeg nærmere 3 av 5 dager utenfor kontoret, og jeg er langt fra alene.

Hjemmekontoret mitt består av bla følgende enheter:

I tillegg er huset installert med både 802.11n trådløst og Gigabit-kablet. Nettverket mitt kan du lese mer om i «Hjemmenettverk er ofte mer avanserte enn på jobben»

Kjenner du deg igjen?