fbpx

Har du ikke forhåndsbestilt iPhone 6?

NetCom, Telenor og Komplett bekrefter rekordinteresse for iPhone 6. Har du ikke forhåndsbestilt må du belage deg på å måtte vente lenge.

Welcome-2-2012-iphone

Klikk på bildet for å gå til Ron Amadeo sin Google+-profil

«Welcome to 2012» var velkomstbudskapet fra «de som liker alt annet enn iPhone» etter at Apple slapp iPhone 6 for kort tid siden. iPhone 6 er både dyr og utstyrt med «gammel» teknologi, hvillket burde tilsi heller laber interessenår Apple for kort tid siden gjorde det mulig for de mest ivrige å forhåndsbestille telefonen. Den gang ei.

Vi kan diskutere oss blå hvorfor det er slik. Hardware er en ting, brukeropplevelse en annen. Skjermstørrelse ser ut til å være en viktig «trigger» ved iPhone 6 lanseringen, skal ikke legge skjul på at jeg har siklet etter noen av de store skjermene, men ikke nok til at jeg har valgt å forlate Apple sitt økosystem – med de komplikasjoner det medfører for både resten av hjemmenettverket og familien.

10 millioner i løpet av den første helgen

Interessen for Apples mobiltelefoner ser ikke ut til å ha noen grense. For et par dager siden kunne Apple meddele at de har solgt mer enn ti millioner enheter av de nye modellene iPhone 6 og iPhone 6 Plus i løpet av den første helgen etter lansering. Bare i løpet av de første 24 timene ble det solgt mer enn fire millioner enheter. Det er – igjen – ny rekord fra Apple, den forrige rekorden ble satt da iPhone 5S og iPhone 5C ble lansert. Da ble det omsatt over 9 millioner i løpet av den første salgshelgen.

tech_cotd-922

Har du ikke forhåndsbestilt må du vente lenge

Jeg har klart å komme meg på reservasjonslisten til Telenor, så i løpet av neste uke – håper jeg – så vil jeg endelig kunne nyte en langt større skjerm og bedre kamera. Da vil jeg få anledning til å reise «tilbake til 2012» jeg også. For de som ikke har forhåndsbestilt eller satt seg på reservasjonslister kan det se ut som man må smøre seg med tolmodighet. PC World i USA snakker om to måneder – altså like før jul.

Førstkommende fredag kan du forhåndsbestille din nye iPhone 6 på den norske nettbutikken til Apple. Leveringstiden sier nettsiden ingenting om, og ifølge PC World er Apple Store trolig det beste valget for dem som ønsker kortest mulig ventetid.

Telenor, Netcom og Komplett opplever rekordstor interesse

Det er flere mobiloperatører og retailkjeder som tilbyr sine kunder å forhåndsreservere. Jeg tok kontakt med Telenor og Netcom, i tillegg til den norske nettbutikk-giganten Komplett.no for å høre litt om responsen.

telenor-anders-krokan

Anders Krokan i Telenor

– Hver gang Apple kommer med nye produkter, er interessen stor. Så langt ser det ut til at interessen er ekstra stor, dette kan skyldes at det er en stund siden Apple kom med så tungt nytt på mobilsiden. Mange oppfatter at Apple igjen leverer på fansens høye forventninger. Og særlig mye spenning knyttet til iPhone 6 Plus – vi ser at så langt reserveres det friskt også for iPhone Plus, svarer Anders Krokan, som er informasjonssjef mobil hos Telenor når jeg spør han om responsen.

Hos Netcom virker det som om de opplever akkurat det samme. Severin Roald som er kommunikasjonsdirektør i TeliaSonera/Netcom forteller meg at pågangen har vært svært stor både i nettbutikken og hos deres kundesenter. Våre 60 butikker, som starter salget 26. september, melder også om svært stor interesse. I alle 60 NetCom-butikkene meldes det også om svært stor interesse.

Ingebjorg-Tollnes-Komplett

Ingebjørg Tollnes i Komplett

Ingebjørg Tollnes som er kommunikasjonsdirektør i Komplett bekrefter akkurat det samme  – svært god respons, og at det ser ut til å være 64 GB-utgaven i grå (Space Gray) som er mest populær.

Vi har hatt en formidabel økning i forhåndssalget av iPhone 6 kontra iPhone 5S. Hele 53 % av forhåndsbestillingene går for iPhone 6 64GB. Når det gjelder geografi, er vårt inntrykk at iPhone ikke er et storbyfenomen. Det bestilles jevnt over fra hele landet, kan Ingebjørg fortelle.

Hvorfor så mye «ståhei» for en så liten aktør?

Det er egentlig ganske sprøtt at det blir så mye «ståhei» hver gang Apple lanserer en ny telefon. Noen står timesvis i kø utenfor en Apple Store, mens de aller ivrigste tar seg fri fra jobben en hel uke for å kunne skryte av å være blant de aller første, med det aller siste – eller «det siste fra 2012» om ikke annet ….

hannaaase-iphone-6

Hanna Aase – CEO og gründer av Wonderloop

Hanna Aase – gründeren av Wonderloop, slapp å stå i kø:

– Jeg sto ikke i kø. Jeg har hatt telefonen en stund, fordi jeg kjenner folk i Apple. Det er noen få som får telefonen før lansering, mot at de ikke går ut med det offentlig før den går i salg, sier Aase til Dagbladet.

Hva skyldes dette hysteriet egentlig?

Apple sine smarttelefoner har under 15 prosent markedsandel globalt og «mobil-ekspertene» synes Apple er fryktelig sent ute med «det siste». Dette til tross, så forventer både Telenor og NetCom at iPhone 6 vil i løpet av kort tid toppe salgslistene i Norge:

Vår oppgave er å sørge for å skaffe våre kunder de produktene de vil ha, og mange av kundene våre elsker Apple sine produkter. I tillegg skal vi gi dem den beste surfeopplevelsen i Norge. Da Apple kom med iPhone, fikk det dramatisk innvirkning på hvordan de fleste av oss bruker mobiltelefonen. Brått ble det enkelt og gøy å bruke nettjenester på mobilen. Og Telenor hadde bygd et nett som ga god surfeopplevelse. Timingen var ideell. Siden har konkurransen hardnet til, og utvalget av smarttelefoner er blitt veldig bra. Vi ser også at andre tilbydere kommer med nytt, så mobilglade nordmenn går en fin høst i møte, skriver Anders Krokan i Telenor i en epost til meg.

severin-roald-netcom

Severin Roald i NetCom

– Det er alltid store forventninger i markedet når Apple lanserer nye modeller og telefonene er svært populære blant NetCom-kundene. Apple er dyktige til å markedsføre telefonen og vi forventer at iPhone 6 vil være på salgstoppen i Norge innen kort tid, uttaler Severin Roald.

Ingen kommentar

NetCom ville ikke kommentere på hvordan responsen har vært på iPhone 6-telefonene sammenlignet med tilsvarende «forhåndsbestill«-kampanjer fra konkurrenter som Samsung, Sony, LG og HTC, mens Komplett har hatt god erfaring med tilsvarende lanseringer fra Samsung og at de også har hatt en veldig god start med Sony sin Z3-modell.

Telenor har også hatt lignende opplegg for andre produsenter enn Apple, og skriver avslutningsvis til meg:

– Det kribler nok også i magen til Android- og Windows-fans når mobilprodusenter kommer med nye flaggskip. Likevel er det generelt langt mer oppmerksomhet rundt Apples lanseringer.

Står du på venteliste og hva venter du på?

Har du forhåndsbestilt eller skal du det, og hva er det du har tenkt å gå for, den «store, store» eller bare den «litt store» modellen?

[polldaddy poll=8326873]

photo credit: Yanki01 via photopin cc