fbpx
google nest

Google tar opp kampen mot Amazon, med nye kameraer og ringeklokke

Nye Google Nest Cam og Google Nest Doorbell er Googles første batteridrevne kamera og ringeklokke. I tillegg lanserer Google Nest snart et nytt kamera med flomlys og andregenerasjons Google Nest Cam, som er kablet.

Fra Amazon til Google?

Hus er i ferd med å bli smarte, selv om vi kan diskutere hvor smart smarthus-teknologien faktisk er. Når det er sagt så har Amazons Ring doorbell sammen med et par overvåkningskameraer inne og ute alltid fungert etter formålet. Det samme gjelder min nøkkelløse-lås – Yale doorman.

Nesten samtlige av rommene i huset er i tillegg utstyrt med Google sine smarthøyttalere, TV-en har vært smart i mange år og TV-kabelen er for lengst erstattet med Ethernet og Apple TV.

Men ikke alt fungerer som det skal. Google sin assistent er langt fra smart og satser man på «feil hest» er det vanskelig å få alt til å spille på lag. Ryktene vil ha det til at aktører som Apple, Google, Amazon med flere skal samarbeide om en felles standard, slik at for eksempel Amazons ringeklokke skal kunne dukke opp på Google Nest Hub-skjermen.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Den gang ei.

Og da er det kanskje bedre å legge alle eggene i en kurv. Og så lenge ikke Amazon er i Norge og ikke snakker norsk, så kan det tenkes at det er bedre å bytte ut Ring-produktene med Googles nye Nest-enheter.

Google skriver i sin pressemelding 5. august at

Google Nest sin misjon er å utvikle produkter som skaper brukervennlige hjem. Et viktig ledd i dette er å hjelpe deg med å få oversikt over hva som skjer innenfor og utenfor hjemmets fire vegger.

Og derfor lanserer selskapet nå nye Nest-produkter for nettopp dette formålet.

Nye Google Nest ringeklokke og overvåkningskameraer

5. august slapp Google deres neste generasjon av Nest Cams og Doorbell: Google Nest Cam (batteri) er Googles første batteridrevne utendørs-/innendørskamera , som vil koste 2299 kr. Google Nest Doorbell (batteri) er den første batteridrevne ringeklokken fra Google og vil koste 2199 kr. Begge produktene kan bestilles nå og kommer for salg 24. august.

Google Nest

I tillegg kommer også Google snart med Nest Cam utstyrt med flomlys, som vil være deres første kablede flomlyskamera. Nest Cam med flomlys vil koste 3449 kr, mens andregenerasjons Google Nest Cam (kablet), vil være det rimligste innendørskamera til kun 1099 kr.

Google Nest

Nest-enheter som snakker sammen

En stor og viktig fordel når man skal bygge opp et smarthus, er at produktene seg i mellom fungerer godt sammen. I dag kan jeg for eksempel se hvem det er som kommer på besøk, via min smarttelefon. Men jeg kan ikke se dem på min Google Nest Hub- eller Lenovo Smartdisplay-skjerm.

Det vil jeg kunne gjøre hvis jeg bytter fra Amazon til Google. I tillegg til at Nest-enhetene er integrert med Google Home-appen.

(Hvorfor Google endret navnet fra Home til Nest på hardware-siden, men beholdt Home på appen, er en annen sak)

I dag abonnerer jeg på å ha tilgang til alle hendelser som ringeklokken og kameraene mine registrerer. Det samme vil gjelde om jeg går over til Google sine Nest-kameraer. I alle fall hvis du vil ha maks oversikt over alt som foregår hjemme. Og over tid. Hva et Google Nest Aware-abonnement vil koste, sier pressemeldingen derimot ingenting om.

Les mer om de nye Google Nest-produktene her.