fbpx

Det eneste jeg har merket i forhold til g+ er at Facebook har blitt bedre og større!

Google+ har virkelig ikke «tatt av»

Det eneste jeg har merket i forhold til g+ er at Facebook har blitt bedre og større!

Jeg var en «early adopter» på Google+, men interessen mistet jeg nok fort – til det var det altfor få som brukte det, og dermed var også innholdet innholdsløst hvis du vil. Mange av oss har lest om hvor raskt Google+ vokste de første månedene hvor folk stod i virtuelle-køer for å komme inn, men når man først var kommet inn ble det fort stille. Også fra Google…..

Hvordan står det til med g+ for meg i dag?

Om ikke jeg er så aktiv på g+ så kan jo andre være det. Og det kan jo være at mange aktive g+-brukere også leser bloggen min. Det ville i alle fall g+ knappen jeg har lagt inn på bloggen min vist meg, på samme måte som folk deler i hytt og gevær hva gjelder Facebook og Twitter. De fattige 2 som delte på g+ i oktober vokste kun til 3 i november. 50 prosent vekst er bra det – men ikke når utgangspunktet er så lite som det er.

Google Analytics har også blitt oppgradert nå – med nytt utseende og nye funksjoner, så nå kan jeg måle det sosiale engasjementet på bloggen min – g+ i alle fall – som illustrert under:

 

Kvantitet vs kvalitet

Kvantitet sier nødvendigvis ikke så mye om kvaliteten, men gir uansett en indikasjon på nivået av engasjement. Folk flest poster ting på sosiale nettverk fordi de har noe å si, noe de vil dele, formidle, osv. Kvaliteten på en «jeg har trent i dag klokken 06:00» melding kan diskuteres, men det er ikke poenget her. Hvis ingen hører deg når du poster, gidder du ikke poste lenger, og slik ser det ut for de aller fleste enn så lenge.

Jeg har valgt ut noen «aktive» profiler i sosiale medier for å se hvordan deres engasjement til Google+ var i november. Tok for ordens skyld med Larry Page og Jan Grønbech. Sistnevnte er feks dobbel så aktiv på Facebook (som han egentlig meldte seg ut av i tidligere i år) enn på Google+. Og begge må se seg grundig slått av Morten Myrstad som råder «alene» på toppen av denne lille listen.

De med spørsmålstegn bak har ikke delt noe med meg, så her vet jeg ikke hva situasjonen er dessverre. Gjennomsnittet i løpet av november måned er 6 posteringer per bruker – og her har jeg tatt med utelukkende aktive brukere i sosiale medier, så sannsynligheten er nok til stede at aktivitetsnivået er enda lavere for «folk flest«…men – jeg har ikke gjort en grundig undersøkelse, så jeg kan også ta feil.

Misforstå meg rett – jeg har ikke noe i mot Google og g+ – bruker Google hver dag jeg, for all del, til det jeg liker og føler at jeg bør bruke Google-tjenester til. Derimot gidder jeg ikke å «fikse» på noe jeg synes fungerer tilfredsstillende – og jeg gidder ikke å flytte bare for å flytte…. Jeg trives med LinkedIn til det jeg bruker LinkedIn til. Twitter har jeg blitt mer og mer avhengig av (og jeg hadde bedre likt g+ hvis de hadde tatt en Twitter-retning i stedet), og Facebook-tilværelsen gir meg alt jeg trenger av «fun & faglig» verdi.

Det eneste jeg har merket i forhold til g+ er at Facebook har blitt bedre, og større!

Frykten for g+ har rett og slett gjort Facebook godt. Nye tjenester har gjort Facebook bedre, og et bedre Facebook ser ut til å ha tiltrukket enda flere brukere.

Mens veksten fra 2009 til 2010 var på 43 prosent er veksten fra 2010 til 2011 på hele 60 prosent. Fra 500 til 800 millioner brukere, og veksten tyder på at Facebook vil passere 1 milliard brukere i løpet av 2012. Dette vil tilsvare bortimot 50 prosent av hele klodens befolkning med Internett-tilgang det!

I følge StatCounter som måler Internett-trafikken basert på en rekke valg – inkludert de forskjellige sosiale nettverkene vi bruker – er Google+ ikke med (foruten Other evnt) i statistikken, og ikke har jeg klart å finne andre kilder som kan vise til at Google sitt nye nettverk har «tatt av».

Hva mener du?

På flyttefot over til g+ eller fornøyd slik du har det med dine sosiale nettverk?

Bilde: FreeDigitalPhotos.net