fbpx
squishies

Glem fidget spinnere og slim. Nå er det squishies som gjelder!

For kort tid siden skulle alle barna ha fidget spinnere. Så begynte ungene å lage sin egen slim. Har ikke barna dine ønsket seg squishies allerede, vil de gjøre det snart. Garantert!

Trender starter ikke slik de gjorde i «gamle dager» ved at det ble omtalt i mediene. Med internett og ikke minst sosiale medier som Instagram og YouTube, blir trender etablert av brukerne selv. Et godt eksempel på det var under «fidget spinner» -farsotten som herjet i våres. I begynnelsen av juni ble jeg invitert til TV 2 Nyhetskanalen for å snakke om at fidget spinnere var i ferd med å «eksplodere» som ny trend. Da var luften allerede i ferd med å gå ut av ballongen, og bli erstattet av slim. Nå er det squishies «alle» barna snakker om og vil ha. Det er det ikke så mange butikker som har fått med seg ennå. Eller medier.

Google Trends i Norge de siste 12 måneder

squishies

Med unntak av noen få nettbutikker i Norge, var «trenden» at butikkene selv kom altfor sent på banen. Nesten ingen hadde fidget spinnere tilgjengelig, og det var først etter at trenden var på vei ut, at butikkene klarte å fylle opp hyllene sine – noe vi konsekvensen av i dag, hvor butikker forsøker å kvitte seg med de samme spinnerne til «slikk og ingenting».

De fleste kom altfor sent på banen

Nettbutikken Stayclassy satset hardt på Fidget spinnere når hypen var som størst. Og det har de nok brent seg litt på. På nettsiden deres forsøker de å kvitte seg med «restlageret» og frister med 94 prosent rabatt:

squishies

Squishies har ikke begynt å «trende» skikkelig på Google … ennå

Fidget spinnere ble som nevnt raskt erstattet av slim. Hjemme hadde mine barn på 11 år – spesielt min datter – begynt å «studere» oppskrifter på YouTube for hvordan hun skulle lage eget slim. Og selv om slim-trenden har dødd på samme måte som spinnere, er det squishies «alle» er opptatt av nå. Små og myke figurer som på mange måter kan minne om de gamle stressballene. Enn så lenge har ikke «squishies» slått til skikkelig på Google Trend, men det er jeg ganske så overbevist om at det vil gjøre. Se bare hvordan søke-trenden er i ferd med å endre seg nå i desember:

squishies

 

«Alle har det» – bare ikke butikkene

På skolen der hvor mine 11 åringer går, er det squishies-feber. Jeg har handlet inn figurer i et par omganger nå. Først et par virkelig store, deretter en liten «pose» på 20 stk. Og det er samtidig en større «pose» på vei med 100 forskjellige squishies. Store og små, og i alle former. Andre barn fra andre skoler «varsler» om samme trend. «Alle har det» og «alle skal ha det». Og de som ikke har det, har begynt å kjøpe av de som har det, for det er få norske butikker som har fått med seg at det squishes-feber blant de små.

squishies

Men det finnes unntak. PÅ BR Leker selges det enkeltvis for en dyr penge. Jeg har handlet barnas fra Amazon og ebay. De fleste har blitt sendt fra Kina. Den billigste figuren hos BR Leker koster 70,90 kroner. De 20 figurene som du kan se i denne artikkelen kjøpte jeg via Amazon. Det betalte jeg totalt 33 USD for, eller 270 norske kroner. Da blir prisen per squishy på 13,50 kroner – 83% billigere sammenlignet med prisen til BR Leker.

Under 1 krone fra Kina

Enda billigere blir forsendelsen på 100 stk. På ebay fant jeg en kinesisk butikk som solgte 100 vilkårlige squishys for det samme som den billigste fra BR Leker. 79 kroner for det som hadde kostet nesten 8.000 kroner i Norge. Da blir prisen per squishy på under 1 krone. Og da er frakt inkludert.

Stayclassy som brenner inne med fidget spinnere, har også fått med seg squishy-feberen. Og de ser ut til å være billigst i Norge. De selger 10 stk for 299 kroner. Litt mer enn dobbelt så dyrt som Amazon, men fortsatt fryktelig mye dyrere sammenlignet med om du handler selv direkte fra Kina. Av bildene å dømme på StayClassy sine nettsider, så mistenker jeg at det er det samme de gjør. Handler billig inn fra Kina og selger det med «kjempe-gevinst» i Norge.

Ikke hørt om squishies? Spør barna dine. Sannsynligheten er stor for at de har det. Slik sannsynligheten øker for hver dag som går at mediene vil begynne å snakke om det.