fbpx
google

Årets søketrender: Dette har vi googlet i Norge i 2020

Koronapandemien, presidentvalget i USA og den brå bortgangen til basketspiller Kobe Bryant er blant hendelsene som nordmenn har vært mest opptatt av dette året.

Et spesielt år for hele verden går nå mot slutten, og Google Norge har gjort et dypdykk i hva som har vært de mest populære søkene blant nordmenn i 2020.

– 2020 er et historisk år som vil bli husket for koronapandemien. Det kommer nok derfor ikke som noen stor overraskelse at koronaviruset dominerer nordmenns søk dette året. Vi har alle stått overfor store utfordringer og begrensninger i livene våre, og har måttet navigere oss gjennom en ny hverdag, forteller fungerende kommunikasjonssjef i Google Norge, Andrea Lewis Åkerman.

 

Ordet ​koronavirus​ topper listen over generelle søk, mens relaterte problemstillinger vi har måttet ta stilling til som følge av den nye hverdagen, som ​hvordan bruke munnbind, hvordan permittere ansatte ​og​ hvordan klippe håret selv​, også har vært ofte brukte søkefraser i år​.

Stor interesse for det det amerikanske valget

Nordmenns engasjement for det amerikanske valget kommer også til uttrykk gjennom årets søkeord- og fraser. ​Joe Biden​ og ​Kamala Harris​ er to av personene som nordmenn har søkt mer informasjon om, naturligvis i sammenheng med det amerikanske valget.

En annen amerikaner som har ligget på søketoppen i Norge i år er basketspilleren ​Kobe Bryant​, som døde brått i en helikopterstyrt i januar. I tillegg har nordmenn googlet informasjon om ​George Floyd​, som døde under en pågripelse i Minneapolis i mai, og som utløste demonstrasjoner mot rasisme over hele verden.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Underholdning i koronaens tid 

2020 har for mange bestått av mye innetid, og nordmenn har benket seg foran nettbrett og TV-skjermer for å følge med på flere underholdningsserier. Den norske NRK-suksessen Førstegangstjenesten,​ ​​med Herman Flesvig i spissen, topper listen i underholdningskategorien. I tillegg har et annet underholdningsprogram på NRK, ​Maskorama​, og Netflix-serien ​Tiger King​, blitt store snakkiser som nordmenn tydelig har hatt behov for å få mer informasjon om.

Googles «Year in Search» er et årlig dypdykk i årets mest populære Google-søk. De mest populære søkefrasene er de som hadde høyest trafikkøkning over en vedvarende periode i 2020 sammenlignet med 2019. Listene blir til ved hjelp av aggregerte data fra flere verktøy, inkludert det åpne trendverktøyet Google Trends.

Her følger topp 10-listene i sin helhet.

Topp 10 søkefraser 2020:

Hva er…?

Hvordan…?

Underholdning:

Oppskrifter:

Personer: