fbpx

Get svarer Apple, Facebook og YouTube med HBO

Get svarer «cord cutters» og økende konkurranse fra amerikanske nettgiganter med å tilby HBO inkludert i grunntilbudet som først i verden.

Ikke før Facebook sin nye app er tilgjengelig på Samsung sine Smart-TVer og YouTube lanserer sitt nye TV-tilbud, så svarer Get med å tilby sine en million TV-kunder HBO Nordic, Premium sport og filmer inkludert i grunntilbudet.

Get styrker tv-tilbudet kraftig, og inkluderer en rekke sport, film- og serietjenester kunder tidligere måtte betale ekstra for.

– Dette er starten på en helt ny tv-opplevelse for 1 million nordmenn. Gets tv-kunder er de første i verden som fritt kan velge mellom kanaler og strømmetjenester som HBO Nordic i tv-tilbudet sitt. 

Uttalelsen kommer fra administrerende direktør i Get, Gunnar Evensen gjennom en pressemelding jeg mottok på e-post 2. mars.

Les også: Nå kommer snart norske TV-kanaler til YouTube

Det er ingen tvil om at Get føler presset. Fra både de som kutter kabelen og de som aldri kommer til å se TV på den tradisjonelle måten. Get skriver i pressemeldingen at de har vært gjennom tøffe forhandlinger med nasjonale og internasjonale innholdsleverandører for å sikre kundene et best mulig tilbud.

Først i verden med HBO Nordic inkludert

Når Get kan tilby premium-tjenester du normalt må betale for, som en del av grunnpakken, gjør det kanskje «cord cuttingen» noe vanskeligere for enkelte. Men helt inkludert blir det dog ikke. Storsatsningen på HBO Nordic, serier, filmer og sport i grunnpakken, samt fri tilgang til alt innholdet på PC, Mac og Apple TV i hele Norge, gir en justering på 50 kroner i måneden for enkeltkunder.

Det må sies å være en god «deal».

– Vi tilpasser tilbud til nordmenns nye tv-vaner, og inkluderer nå innhold mange i dag betaler ekstra for. HBO Nordic, norsk toppfotball, internasjonal sport, Tippekampen fra Premier League, serier, dokumentarer og en rekke filmfavoritter blir nå en del av grunntilbudet, skriver Gunnar Evensen.

For de av oss som liker personaliseringen av innholdet, er jeg dog usikker på om det vil fungere via Get sitt TV-tilbud. Og hvor mange som kan streame filmer samtidig via deres respektive enheter sier pressemeldingen ingenting om.

Les også: Nå kutter jeg TV-kabelen

Get gjør det eneste riktige her. I fare for å bli disruptet av nye aktører som utnytter mulighetene som ligger i internett-teknologien, kan Get ikke gjøre annet enn å utvide tilbudet utover ren distribusjon. Alternativet er å bli redusert til en bredbåndsaktør. På lang sikt må derimot Get også ta inn over seg hvordan internett gjør det mulig å skreddersy alt av innhold til den enkelte kunde – basert på alle digitale signaler, basert på hva vi leser, ser eller hører.

Svært mye av det nye innholdet er tilgjengelig i Get sin tv-tjeneste fra 1. April, mens noe av innholdet komme fortløpende i løpet av de neste månedene. Les mer om Get sitt tilbud på Get.no.

Foto kreditering: HBO Nordic