fbpx

Fredagsmailen fra sjefen er høyest verdsatt

Det er viktig at bedrifter ikke bare lar seg rive med av alle nye plattformer som kan benyttes for internkommunikasjon.

avanade-bunners

@bunners på Twitter

Siste dagen i januar og siste #Trender2014-intervjuet. Avslutter serien med Bjørn Unnersaker som jeg har kjent i en årrekke. Først og fremst som redaktør og journalist i IDG-magasiner som IT-Bransjen, PC World og MacWorld, nå de siste årene som markedssjef i IKT- og konsulentselskapet Avanade. Avanade jobber ikke bare veldig tett med Microsoft, men er også deleid av selskapet, i tillegg til Accenture og har blitt et ledende selskap på Microsoft-teknologi.

#Trender2014 under ett

Ønsker du å raskt få deg oversikt over alle intervjuene fra #Trender2014-serien har jeg samlet alle bidragene her. Takk til alle som ble med, og takk til alle hyggelige tilbakemeldinger. 

Hva vil du si er det viktigste som har skjedd i 2013 utifra et teknologisk ståsted?

Microsoft har med sin videreutvikling av Azure, Windows Server og System Center i 2013 skapt en plattform som gjør det ekstremt mye enklere og mer attraktivt for bedrifter å flytte tjenester over i nettskyen. Skytjenestene inngår nå som en integrert del av en Microsoft-infrastruktur. Markedet for Enterprise Cloud er fortsatt i sin barndom, og Microsoft har gjort massive investeringer for å innta den samme lederrollen her som de har på datarommet.

I hvilken grad har bruk av sosiale medier blitt implementert som en strategisk kommunikasjonskanal for deres virksomhet?

I stor grad

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale medier som en strategisk kommunikasjonskanal.

 Hvilke sosiale nettverk og andre digitale kanaler er viktig for dere og til hvilke(t) formål?

avanade-sosiale-medier-purpose

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder bruk av sosiale- og digitale kanaler og til hvilke formål.

Hva er de største utfordrigene deres når det kommer til å ta i bruk sosiale nettverk i organisasjonen?

Kompetansebygging

I følge en undersøkelse fra BI og Markedshøyskolen mener kun 12% av norske ledere at internkommunikasjon er viktig. Samtidig slutter 50% i jobbene sine pga dårlig kommunikasjon. Hva er dine tanker om internkommunikasjon i egen virksomhet og i hvilken grad blir det benyttet sosiale nettverk for internkommunikasjon?

Internkommunikasjon er ekstremt viktig, men blir ofte forsømt. Det er viktig at bedrifter ikke bare lar seg rive med av alle nye plattformer som kan benyttes for internkommunikasjon, men finner de plattformene som passer for seg. Hos oss har vi for eksempel både lederblogger, intranett, communities, mikroblogger og internt nyhetsbrev, men den informasjonskanalen som vår medarbeiderundersøkelse viser at de fleste ansatte verdsetter høyest er fredagsmailen fra landssjefen.

Mer og mer av vår onlinebruk kommer fra mobile enheter. Hvor godt rustet er dere til å møte den mobile hverdagen i 2014 – for både interne og eksterne formål?

Meget godt rustet. Vi har mange interne systemer som er tilrettelagt for mobil bruk, og hjelper også våre kunder med nye mobile løsninger.

Hvilke av områdene/kanalene kommer dere til å jobbe strategisk med i 2014 og i hvilken grad?

avanade-kanaler

Samlet for alle som deltok på intervjuene hva gjelder hvilke områder/kanaler de kommer til å jobbe med i 2014, og i hvilken grad.

Har du handlet en fysisk vare via Internett i løpet av 2013 og i så fall fra hvilke enheter?

Teknologi/Telco- og banknæringen har i en årrekke spådd at betaling via mobil vil «ta av», blant annet pga smarttelefonpenetrasjonen og med standardisering på NFC. Vil mobilbetaling endelig bli stort i 2014, eller vil vi fortsette å betale som før, med kredittkort og kontanter?

Mobilbetaling i butikk blir ikke stort i 2014 heller.