fbpx
Anita Krohn Traaseth

Anita Krohn Traaseth sammen med sin datter Milla. Begge med "Camel uten filter"-hettegenser.

Fra blogg til pod med Anita Krohn Traaseth – Episode 24

Jeg møtte en åpenhjertig Anita for å snakke mer om hva som kommer etter Innovasjon Norge og hvorfor hun valgte podden til fordel for bloggen. Og så måtte jeg selvsagt spørre henne om hvor hun skal begynne å jobbe.

HPs første kvinnelige leder i Skandinavia

Gjest i denne episoden av Hans-Petter & Co er Anita Krohn Traaseth. Fra å være en forholdsvis ukjent person for 7 år siden – selv i IT-bransjen – ble hun rikskjendis på rekordtid da hun kort tid etter å ha blitt HPs første kvinnelige sjef i Skandinavia, lanserte sin egen blogg under navnet Tinteguri, med hjelp fra sin eldste datter.

I løpet av kort tid gikk også HP Norge fra å være et forholdsvis usynlig selskap i medier utenfor fagpressen, til å bli et av landets mest omtalte selskaper – med et av landets mest omtalte leder. På godt og vondt. Den ene uken ble hun rost opp i skyene etter å ha vært på Anne Lindmo på NRK, hvorpå hun kort tid etter kunne bli nærmest filleristet og latterliggjort av Eva Grinde i Dagens Næringsliv.

Great place to work

Men ikke bare gikk HP Norge fra å være relativt usynlige til veldig synlige, de gikk også nesten helt til topps som et av landets beste arbeidsplasser ifølge Great Place to Work i 2014. En bragd hun forøvrig kopierte i Innovasjon Norge også.

Godt nok for de svina!

I 2014 kom den første boken hennes ut; Godt nok for de svina, som ble en bestselger i Norge, og som også ble utgitt på engelsk på Amazon – under tittelen “Good Enough for the bastards”Samme år ble hun også trukket frem som en av Europas mest inspirerende kvinnelige ledere. Og som ikke det var nok, forlot hun HP Norge til å bli ny toppsjef i Innovasjon Norge samme året.

Fra blogg til pod

5 år senere blogger ikke lenger Anita. Det har blitt forholdsvis stille fra henne på Twitter også. Og i det offentlige ordskiftet for øvrig. Og om kort tid er Innovasjon Norge et tilbakelagt kapittel for Anita. Men helt stille er det ikke. For ikke så lenge siden dukket hun opp i ørene våre, i form av podkasten “Camel uten filter” hvor hun har samtaler med interessante folk om det å lede, ta valg og om hvilke kameler de har slukt underveis.

God fornøyelse!

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Aktuelle lenker fra episoden