fbpx

Facebook Places har sålangt ikke vært en krok på døra for konkurrerende sjekk-inn tjenester!

FourSquare doblet siden lanseringen av Facebook places

Facebook Places har sålangt ikke vært en krok på døra for konkurrerende sjekk-inn tjenester!

I januar skrev jeg «Har du sjekket inn» – en bloggpost som tok for seg sjekk-inn tjenester som Gowalla, FourSquare & Facebook places. Vi i Norge er sammenlignet med mange andre europeiske land langt mer ivrig på å fortelle våre venner og bekjente hvor vi er – av en eller annen grunn. Jeg sjekker inn selv, sjelden på Facebook places, men for det meste på Gowalla – som samtidig sjekker meg inn på FourSquare….hvorfor vet jeg egentlig ikke, og jeg gleder meg til disse tjenestene blir kommersialisert.

Norge størst på sjekk-inn?

Det er mange av oss som sjekker inn på flyplasser – og generelt kan man kanskje si at antall sjekk-inns på en flyplass kan reflektere hvor stort slike sjekk-inn tjenester er. Kan man på denne bakgrunnen kanskje si at Norge er 7 ganger større enn Belgia, og mer enn dobbel så stor som Danmark? Kanskje, kanskje ikke, men en form for indikasjon gir det oss uansett.

Gi meg en belønning for å sjekke inn!

Jeg gleder meg til at jeg faktisk blir belønnet for at jeg sjekker inn – noe som egentlig skulle bare mangle gitt det faktum at min sjekk-inn har en stor og viktig markedsføringsverdi for de bedriftene jeg forteller omverden om at jeg er hos!

FourSquare dobling

Med 600 millioner brukere så har sikkert Facebook Places flere brukere enn FourSquare, men personlig er jeg større fan av FourSquare og Gowalla fordi de KUN driver med sjekk-inn’s – og det gjør de også veldig bra. Med Facebook Places blir det (for meg) altfor mange klikk, og det gir meg rett og slett for lite – det er kanskje derfor jeg heller ikke tror så mye på Facebook Places Deals – men andre tjenester – som helst er integrert med Facebook :)

Hva med deg – bruker du