fbpx
bursdag

Førti, ikke feit, og langt fra ferdig

…men fy for en krise det var å forlate 30-årene!

16. februar 2012 var det nøyaktig 14,610 dager siden jeg ble født – onsdag 16. februar 1972 i Sandefjord.

Det var data jeg skulle drive med

Samme året ble «krøll-alfa’n» introdusert og elektronisk post ble introdusert på ARPANET. Det var forutbestemt at det var «data» jeg skulle drive med – og det hjalp for eksempel ikke at min far var – og er – ihuga data-entusiast.

Lenge før Commodore 64 og andre datamaskiner gjorde sitt inntog i mange norske hjem på begynnelsen av åtti-tallet, så hadde jeg lekt meg med flere datamaskiner, noen hadde til og med min egen far laget selv :)

Norge endres hver dag

Landet vårt har blitt nesten 30 prosent større på 40 år. Nesten ingen nyfødte dør lenger, og dagens nye borgere kan forvente å leve flere år lengre enn oss «gamle».  Vi venter nesten 10 år lengre før vi gifter oss, og sannsynligheten er ganske så stor for at vi kommer til å skille oss også. Vi bruker stadig mindre andel av inntekten vår på mat, samtidig som kostnaden for et kilo kjøttdeig har nesten 4-doblet seg på 40 år.

De fleste av oss har det med andre ord godt, meg inkludert.

I år er det 10 år siden jeg traff min kone, det er 20 år siden jeg fikk min første datter og like mange år siden jeg flyttet fra Sandefjord til Oslo. I år er det 5 år siden jeg giftet meg, fire år siden jeg flyttet inn i nytt hus (og økte gjelda mi betraktelig) og 17 år siden jeg begynte å jobbe.

40, feit & ferdig

Onsdag kveld, 15. februar begynte jeg så smått å telle ned mine timer igjen som 30-åring, og jeg våknet tidlig 16. februar med en anelse av angst… En anelse som i løpet av ganske så kort tid gikk nærmest over til et snev av panikk. Hvem er jeg, har jeg kommet dit jeg vil i livet, er det for sent å snu, burde jeg ha gjort noe annerledes, hvor lang tid har jeg igjen, takler jeg økonomien, osv…

På selve bursdagen min hadde jeg passet på å booke meg opp i en heldags-workshop for å slippe alt for mye fokus på mine fire-null… Kall deg gjerne feighet, overdreven angst, osv, men det var nå en gang slik jeg følte det. Samtidig så tikket det inn bursdagshilsninger «over alt» – noen få telefoner ble det, men først og fremst var gratulasjonene av en elektronisk art.

Det var helt sykt å se hvor mange som tok seg bryet med å gratulere meg på Facebook, og selv på Twitter rullet det inn med gratulasjoner gjennom dagen. Til og med noen gratulasjoner på Instagram dukket opp. Færrest meldinger ble det faktisk på SMS, mens ingen gratulasjoner dukket opp på LinkedIn eller Google+.

Ble raskt ferdig med 40-årsdagen

Det ble rett og slett for mye for meg det her – og jeg var egentlig bare veldig glad når jeg gikk tidlig til sengs på torsdag. Det er mye lettere å være ferdig med 40-årsdagen enn å være midt i den. Nå er jeg over 40 år, litt flere rynker, litt mer gjeld enn hva jeg hadde når jeg ble 30 år, men faktisk ikke en eneste kilo tyngre …. Viktig å ha noe å trøste seg med når man blir eldre også :)

Tusen takk til alle dere som er en del av livet mitt – offline som online, familie som venner, kollegaer og relasjoner.

Tusen takk til mamma og pappa, og sist, men ikke minst – tusen takk til SprayDate som for 10 år siden introduserte meg til Marianne, som i dag er min kone og mor til mine to små tvillingbarn.