fbpx

Film i 4K med Ultrakam til iPhone 6

Har du en iPhone 6 med iOS 8 kan du filme i full 4K med Ultrakam-appen.

Har du kjøpt deg ny TV i år?

Alle skal ha 55-tommer nå. Smarte skal de også være, for lineær TV-titting er gått av moten, nå skal alt strømmes – enten via den smarte TVens innebygde tjenester, eller via Googles Chromecast eller Apple sin Apple TV. Siste «skrik» er 4K- eller UHD-støtte.

Med 4K støtte på TVen er det kanskje greit å ha et kamera som kan filme i 4K også, for maksimal oppløsning og kvalitet.

Har du – som så mange andre – kjøpt deg en iPhone 6 i løpet av høsten (eller kanskje det ligger en under årets juletre), så kan du filme i 4K med den nye appen Ultrakam.

Kvaliteten på opptaket over er jo ikke verdens beste – det er tidlig julaften, og i Tromsø er det «mørkt» 247 for øyeblikket.

70 kroner på App Store

Ultrakam-innstillingerUltrakam for iPhone 6 koster 70 kroner. Da får du med en fjernkontroll i tillegg. Har du for eksempel en iPhone 6 du vil filme med, kan du bruke en iPad til å vise det du filmer i sanntid, mens du bruker iPhone nummer to som fjernkontroll. Alternativt kan du også bruke din datamaskin som fjernkontroll også, for å starte og stoppe opptaket.

Mulighetene er mange; fra normal filming, timelapse og slowmotion.

Du trenger derimot litt plass – videoklippet over som jeg filmet, var på 15 sekunder, men tok over 200 MB med plass. Filmer du i full 4K via MJPEG-codecen bruker går det unna med 50 MB per sekund.

Ta en liten kikk på videokanalen til Ultrakam på YouTube for flere klipp.

Les også: Ultrakam 4K video app arrives for iPhone 6 (thenextweb)