fbpx

Endelig en skikkelig filhånderingsapp til iPhone og iPad

Files Connect – Finder og Explorer til iPad

Endelig en skikkelig filhånderingsapp til iPhone og iPad

For å håndtere dokumenter og filer til min iPad og mellom min datamaskin og NAS-stasjoner hjemme og på jobb har jeg brukt QuickOffice og Desktop Connect, men Files Connect gjør jobben MYE bedre og enklere. Files Connect er ingenting mindre enn Finder til din Mac eller Explorer til din PC, og med bred støtte for en rekke sky-tjenester som Box.net, Dropbox, Google Apps med flere så har endelig iPad fått en komplett filhåndteringsapp som gir meg tilgang til alle mine ressurser.

Files Connect kobler meg til alt jeg trenger – når jeg trenger det!

Files Connect er ikke gratis, men er virkelig verdt kronene hvis du er avhengig av å kunne hente, kopiere, flytte, slette og skrive ut filer som ligger på forskjellige enheter og ressurser du bruker i din hverdag. Etter nedlastning og installasjon vil Files Connect I løpet av noen få sekunder få tilgang til alle dine filer og mapper. Ikke bare kan du nå kunne laste ned filer fra serveren til din iPad eller iPhone, men du kan nå også skrive filene ut fra din iPad og iPhone via din PC hvis datamaskinen din er tilkoblet en printer. Har du åpnet de nødvendige portene på din ruter kan du nå også få tilgang til dine ressurser fra Internett slik at alt du har – hvor som helst – er tilgjengelig når som helst, og fra hvor som helst.

To ekstra fordeler

Files Connect fungerer også andre veien også. Du kan nå sette opp din iPhone eller iPad som en fileserver, slik at andre kan få tilgang til innholdet ditt. Files Connect støtter også Bonjour, noe som gjør det enkelt for andre apps å oppdage tilgjengelig nettverkressurser i nettverket ditt uten å vite hva den spesifikke IP-adressen er. Dette fungerer nesten raskere på min iPad enn hva tilfellet er via min Mac. Rett og slett imponerende.

Skriverstøtten til Files Connect er også utrolig god, ikke bare støtter den det innebygde iOS-tjenesten, men Files Connect vil også finne dine CUPS-skrivere også.

To fil-vinduer på samme skjerm

Via iPad-utgaven vil du kunne få opp to separate fil-vinduer, og med drag-and-drop funksjonaliteten vil du kunne enkelt dra en fil fra en ressurs og over til en annen – fra din egen iPad til din datamaskin, eller fra en bildemappe til en av vennene dine på Facebook, og over til din iPad, Mac, PC, sky-tjeneste eller NAS. Du bestemmer selv, og grensesnittet er lekkert og intuitivt.

Viser deg bilder og spiller av filmer

Fra Files Connect kan du selvsagt også forhåndsvise bilder og dokumenter, men det som virkelig imponerte meg er at du også kan spille av filmer rett fra appen – og det filmer som ikke er lagret i Apple sitt eget filformat for iEnhetene – dvs MP4 og Mov. Divx og AVI-filmer spiller rett av fra Files Connect, noe som også gir deg muligheten til å mye raskere og enklere ta med deg filmer og TV-serier når du er på reisefot.

Konklusjon

Har du en egen fileserver som SMB, AFP, FTP, SFTP, eller WebDAV protokoller og du ønsker tilgang til disse filene fra din iPad, iPhone eller iPod touch, så dette appen for deg. Lagrer du filer og dokumenter på en eller flere sky-tjenester og ønsker en app som raskt og enkelt gir deg tilgang til samtlige ressurser og mulighet til å administrere disse er Files Connect den eneste appen du trenger.

Jeg gir Files Connect begge tommelene opp – dette er en app du ikke vil angre investeringen din på.

 

Bilde: FreeDigitalPhotos.net