fbpx

Fanbooster har kåret årets partileder på Facebook

Julie Berg fra Fanbooster gjesteblogger om hvordan hun har analysert seg frem til hvem som er årets beste partileder på Facebook.

Etter stor etterspørsel fra vår artikkel om årets partivinner i den digitale valgkampen, kommer fersk partileder-analyse fra FanboosterHvem er den mest populære partilederen på Facebook? Er Hareide like super og tøff på Facebook som han er i debattene? Folket har talt på Facebook, og her er resultatene av analysen.

Engasjement

På førsteplass i å skape mest Facebook-engasjement ligger Siv Jensen med hele 12.587 personer som snakket om henne forrige uke. Andreplass tar Jonas Gahr Støre med 9.118 personer, og på siste plass havner Venstre sin partileder Trine Skei Grande. Disse tallene inkluderer positive og negative kommentarer, samt likes og delinger; med utgangspunkt i hver enkelt partileders Facebook-side.

Fanbooster-HighCharts-Fans-Talking-About-partileder

Fans

På førsteplass i antall fans er det Arbeiderpartiets partileder, Jonas Gahr Støre, som leder an. Han har hele 130.312 fans, og på andre plass er Siv Jensen fra Fremskrittspartiet med 126.747 fans. På tredje plass er Statsministeren vår, Erna Solberg, fra Høyre med 118.536 fans. På siste plass er Miljøpartiet De Grønne sin Stortingsrepresentant, Rasmus Hansson som har 7.023.

På første plass i antall nye fans den siste uken vinner Jonas Gahr Støre, som har fått 611 nye fans. Andre plassen tildeles Audun Lysbakken med 594 nye fans. Han kommer også på andre plass i antall nye fans den siste måneden med hele 1552.

På første plass i antall nye fans den siste måneden vinner Jonas Gahr Støre med hele 2818 nye fans. Sisteplassen i begge grafene tildeles Trine Skei Grande som kun har fått 37 nye fans den siste uka, og 163 nye fans den siste måneden. Fans er et annet uttrykk for følgere/likes på Facebook-sider.

 

Fanbooster-Fans-partileder

Kvantitet eller kvalitet?  

Hvor mange innlegg hver partileder deler på sin egen Facebook-side forteller oss en del om hvor aktive de er. Det forteller oss derimot lite om kvaliteten på det de publiserer. F.eks. er det Audun Lysbakken som publiserer mest, men både prosentvis og i absolutte tall ligger han langt bak sine kolleger i å skape engasjement. I antall innlegg er det Audun Lysbakken som har publisert flest innlegg på sin egen Facebook-side. Han publiserte hele 54 innlegg mellom 05. august – 05. september. Andreplassen tilhører Siv Jensen med 38 innlegg. Tredje plass går til Erna Solberg med 37 publiserte innlegg den siste måneden. På sisteplass kommer Stortingsrepresentant til MDG, Rasmus Hansson, med 7 innlegg. Jonas Gahr Støre har 30 innlegg, Knut Arild Hareide har 24, og Trygve Slagsvold Vedum har også 22 innlegg, og Trine Skei Grande har 17  Hva tenker du om innleggene til partilederne?

Årets partileder

Facebook-Siv-Jensen-FanboosterSå hvem er årets partileder på Facebook i årets valgkamp? Avisene har trykket Hareide til sitt bryst, men på Facebook er det folket som bestemmer. Ut fra tallene vil jeg si at Siv Jensen stikker av med den gjeveste tittelen som årets partileder på Facebook. Siv Jensen ligger på andreplass i antall fans. Hun er samtidig på førsteplass målt i antall mennesker som engasjerer seg på Facebook-siden hennes. Hun har 127.394 fans, og tallet øker jevnt. 12.587 snakket om henne forrige uke, og hun er over gjennomsnittet ivrig og dyktig til å publisere innhold som engasjerer på Facebook-siden sin.

Les også: Kampanje kårer KrF og Knut Arild Hareide som vinner av den digitale valgkampen

Merk: Rødts partileder Bjørnar Moxnes har ikke en Facebook-side, kun en privat profil, og har derfor ikke blitt tatt med her. Miljøpartiet De Grønne opererer uten partileder, så vi har her tatt utgangspunkt i stortingsrepresentant Rasmus Hansson, som også er deres mest profilerte politiker. Statistikken er hentet fra Fanboosters analyseverktøy, som henter ut og sammenligner åpen informasjon fra partienes Facebook-sider. Fanbooster er politisk nøytral og har kunder på tvers av partifarger.

Hvilken partileder synes DU har vært best på Facebook?

[polldaddy poll=9073998]