fbpx

Facebook video nå tilgjengelig på Apple TV

Har du fjerde generasjonen av Apple TV kan du nå strømme videoer fra din Facebook profil rett på TV-skjermen. Velkommen til et TV-marked i disrupsjon.

Facebook er på vei til TV-en din. Med Facebook video kan du enkelt se, og engasjere deg i videoer basert på din Facebook-profil.  Facebook video støtter også Live-sendinger. Men er det flere i husstanden som er på Facebook, må «resten» av familien ta til takke med hun som logget inn først. Alternativt logge inn og ut manuelt. Det siste håper jeg de kommer med i neste utgave, og da gjerne med støtte for å endre via stemme.

Ikke før Marius og jeg slaktet Facebook video-appen til Samsung Smart-TVer, dukker Facebook video-appen opp på Apple TV. Alt er mye bedre. Pålogging fra Apple TV fungerer også veldig enkelt. Du taster enkelt inn engangskoden som dukker opp via din mobil eller direkte fra Facebook.com/device. Det enkle er ofte det beste.

 

Et par sekunder senere er du i gang, og kan browse gjennom videoer fra deg selv eller nettverket ditt av venner og bekjente.

Du kan selvsagt også se på Facebooks direktesendinger, og holder du inne den øverste knappen – selve styre-flaten til Apple TV-kontrollen – kan du også legge igjen en like eller en eller annen reaksjon:

Jeg vet ikke om det er appen som forårsaket noe hakking fra den direktesendte videoen, om det er bredbåndet fra Get som var ustabilt, eller om det var mobildekningen til Medier24 ved Gard Michalsen som var flaskehalsen. Enkelt var det i alle fall å bruke video-appen.

Og når Facebook snart ruller ut mid-rolls (reklame underveis i videoer) samtidig som de vil begynne å produsere eget originalt innhold, så kan det her bli virkelig så spennende. Savner som nevnt muligheten til å enkelt legge til flere Facebook-profiler, som du enkelt kan veksle mellom. I tillegg ser jeg frem til muligheten for å dele (og kommentere – via Siri). Det antar jeg det kun er snakk om tid før kommer.

Les også: Nå kommer Facebook og tar TV-markedet også!

Det som er helt sikkert er at Facebook har kommet til TV-en, og at TV-markedet vil bli utfordret av Facebook og Google fremover, som vil gå etter reklameinntekter her, som de med stor suksess har gjort på internett. Get ready for the TV-disruption.