fbpx

Facebook vil satse på ledige stillinger

Schibsteds aksjekurs «sank som en sten» etter at Facebook annonserte Marketplace som går i strupen på Torget til Finn.no. Nå kommer Facebook også med ledige stillinger.

Det er ikke noe nytt at du kan legge til ledige stillinger til din Facebook-side. Det som derimot er nytt er at det er Facebook selv som kommer med tjenesten, og det gjør de kort tid etter at Facebook Workplace rullet ut til alle bedrifter.

Frem til nå har Facebook-sider kunne publisert ledige stillinger via tredjeparts-leverandører, som for eksempel Workable og lignende. Da vil ledige stillinger dukke opp som en «knapp» på din Facebook-side. Nye ledige stillinger publisert via Workable, vil automatisk dukke opp når du trykker på Facebook-knappen.

«Avsløringen» om en slik tjeneste fra Facebook, dukket opp på Twitter via direktøren for sosiale medier hos The Next Web, Matt Navarra, som postet bildet under, som viser en ny funksjon som har dukket opp på Facebook-sider:

matt-navarra-thenextweb-facebook-jobs-hanspetter

Med en «native» løsning for ledige stillinger, vil Facebook-siden derimot kunne dra full nytte av all data som Facebook samler inn, noe som vil kunne gjøre «jobb-søket» mye mer målrettet og treffsikkert.

SocialMediaToday skriver 23. oktober at Facebook sitt Data Science-team har forsket lenge på hvordan karriere-relatert innsikt kan hentes ut av Facebook sin «interesse-graf» for å gjøre jobb-posteringer og -søk mye mer treffsikkert og relevant.

Facebook er i forkant når det kommer til å benytte seg av avanserte algoritmer, kunstig intelligens og maskinlæring, for å gjøre brukeropplevelsen så relevant og nyttig som mulig. Legger vi i tillegg til at Facebook nylig lanserte Workplace (tidligere kjent som Facebook at Work) til alle bedrifter, så virker det helt naturlig og fornuftig at Facebook vil ta en større del i markedet for ledige stillinger.

Les også: Schibsted stuper videre på børsen. Nå er verdien av selskapet redusert med 27 milliarder kroner på ett år (Medier24)

Dette er potensielt dårlig nytt for LinkedIn, men jeg frykter at det er enda dårligere nytt for Schibsted og andre mediehus, som får sårt tiltrengte økonomiske midler fra disse annonsene.

Ledige stillinger via Facebook?

Når og hvis Facebook kommer med ledige stillinger integrert i deres tjeneste, vil dere ta det i bruk?

[polldaddy poll=9560029]