fbpx
Facebook Portal

Facebook Portal – En strålende smartskjerm for videosamtaler

Facebook Portal er den mest allsidige smartskjermen jeg har testet, og det før den har kommet til Norge, på norsk og med norske tjenester. Strålende for videosamtaler via Messenger og WhatsApp.

Jeg har testet Facebook Portal Mini nå i et par uker – Facebook sin smartskjerm som konkurrerer med blant annet Amazon Echo Show, Google Nest Hub Max og Lenovo Smart Display.

Årets verste teknologiprodukt i 2018?

På tampen av 2018 skrev jeg blant annet dette om Facebook Portal:

Hva fikk egentlig Facebook til å lansere en smart assistent med videokamera samtidig som tilliten til deres evne til å ta vare på vår personinformasjon aldri har vært lavere? MarketWatch omtalte Facebook Portal som «årets verste teknologiprodukt» og etter mye «googling» har jeg fortsatt ikke funnet frem til noe informasjon om hvordan salget har gått – utover at Facebook ga 50 USD i rabatt under Cyber Monday i slutten av november.

Så langt har jeg ikke oversikt over hvor mange Portals som Facebook har solgt, ei heller om den kommer til Norge med det første. Når det er sagt – til tross for at mange er (midt sagt) skeptiske til å slippe Facebook til i «stua» med både mikrofon og kamera – så er Facebook Portal Mini et solid produkt. Spesielt hvis du har lyst til å bruke det til videosamtaler med familien, venner eller kollegaer, via Messenger eller WhatsApp.

 

Konklusjon:

Les mer om Facebook Portal på Facebook.

Takk til Jan-Petter Dahl i TV 2 for lånet :)

Abonner gjerne på YouTube-kanalen min; Teknologi i kjelleren til Hans-Petter!

 

Også som podkast

Foretrekker du å høre på «Teknologi i kjelleren»-serien, kan du abonnere på den som podkast også.