fbpx
Facebook

Facebook fjerner over 46.000 norske brukere hver dag

I løpet av de siste 2 årene har Facebook fjernet over 15 milliarder falske brukere. Mer enn 5 ganger så mange som bruker Facebook i dag. Og antallet falske brukere vokser for hvert år.

En planet full av drittsekker

Facebook får mye tyn. Mye er også fortjent, men så har du den julingen plattform-giganten får, for «ting og tang» som de kanskje ikke kunne ha forutsett. Som at det finnes rimelig mange drittsekker på denne planeten her. 

Såpass mange drittsekker at Facebook må sysselsette nærmere 40.000 mennesker for å moderere kun 10 prosent av det innholdet som blir publisert og flagget. De resterende 90 prosentene forsøker kunstig intelligens å ta seg av. 

I tillegg må Facebook jobbe 247 med å fjerne falske brukere og kontoer. 

Og da snakker vi om mange kontoer. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

Snart 3 milliarder aktive brukere

I dag teller Facebook 2,9 milliarder aktive brukere globalt. De som lenge har trodd at Facebook har “peaka” tar med andre ord fryktelig feil. Bare i løpet av årets første 6 måneder, la Facebook på seg med 150 nye millioner brukere. 

Men hvor mange falske brukere dukket opp i løpet av samme periode? 

Flere eller færre enn 300 millioner? 

Flere. 

Mange flere. 

20 ganger flere falske, enn ekte Facebook-brukere

20 ganger så mange faktisk – 3 milliarder for å være nøyaktig. Tilsvarende over 33 millioner kontoer, profiler, sider, hver bidige dag. Tar vi høyde for at det finnes ca 4 millioner nordmenn med en Facebook-konto, fra 13 år og eldre, så representerer Norge ca 0,14 prosent av Facebook sitt globale volum. 

Og er problemet med nye falske brukere like stort i Norge som det er globalt for Facebook, altså 0,14 prosent av over 33 millioner konti som Facebook fjerner hver dag, tilsvarer det over 46.000 brukere som blir fjernet i Norge. 

Hver eneste dag!

Det skulle bli flere kontoer som blir fjernet bare i Norge i løpet av ett kvartal, enn antall Facebook-brukere totalt! Eller over 4 ganger så mange i løpet av et år. 

Og det er også tilfellet globalt. 

For i løpet av de siste 2 årene har Facebook fjerna over 15 milliarder falske brukerkontoer, noe som er mer enn 5 ganger så mange brukere Facebook har totalt. 

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Facebook er en «drittsekk-magnet»

Og det er ikke fordi Facebook er problemet, men fordi Facebook tiltrekker seg ekstremt mange drittsekker. 

Drittsekker som vil gjøre gale ting på plattformen; som å spre edder og galle, falske nyheter, konspirasjonsteorier, svindle andre Facebook-brukere, rekruttere terrorister, organisere ulovlige virksomheter, tilrettelegge for folkemord, eller bare lage kaos og faenskap. 

Facebook og Mark Zuckerbergs sin største tabbe, som de må betale for, og unnskylde seg for, gang på gang i mediene, til kongressen, til senatorer og presidenter, er rett og slett at de undervurderte hvor destruktive vi er som en rase. 

Mark glemte rett og slett å tenke på at det finnes svært mange drittsekker. Drittsekker som gjør at de må ha nærmere 40.000 mennesker i drift til å håndtere bare 10 prosent av alt innhold som blir flagget og fjernet. 

Og så x antall mennesker til, som jobber – side om side med algoritmer og kunstig intelligens – for å fjerne over 20 ganger så mange konti hver dag som antall nye ekte brukere som legges til. 

Det er rett og slett deprimerende!