fbpx

«Drit» er for drøyt for Facebook

Facebook likte ikke at Idar Vollvik omtalte iPhone-produktene som «drit». Jeg fikk ikke lov til å fremme Facebook-posten, men de snudde til slutt.

Mandag morgen publiserte jeg bloggposten «iPhone er et drit dårlig produkt» som var basert på Idar Vollviks uttalelse om Apple sine smarttelefoner forrige uke i Nettavisen. Jeg hadde forhørt meg med Telenor, NetCom, OneCall, Komplett, Eplehuset, Elkjøp og Atea om deres erfaringer med iPhone knyttet til feilrater, DOA og returhåndtering, og i løpet av kort tid var det mange som hadde lest og kommentert – samt svart på hvorvidt de selv trodde Vollvik hadde rett eller feil hva gjaldt feilraten.

«drit» er brudd på Facebooks retningslinjer

Mandag ettermiddag hadde jeg tenkt å fremme Facebook-posten, men det likte ikke Facebook – og oppga følgende grunn:

Facebook-promotert-fremme-post-iphone-drit-produkt

Det er én enkel grunn til at jeg valgte å navngi bloggposten med «iPhone er et drit dårlig produkt» og det er av samme årsak jeg putter tittelen inn i hermetegn. Tittelen refererer til Idar Vollviks egen uttalelse som 25. september omtalte Apple sine telefoner i slike ordlag på Nettavisen.

«drit» er med andre ord definert av Facebook som et banneord, for ordet kan vel ikke falle inn under «språkbruk som henviser til en persons alder, kjønn, navn, rase, fysiske helse eller seksuelle legning»? Jeg synes ikke grunnlaget for å nekte meg å fremme posten er god nok, og derfor tok jeg også kontakt med Facebook – og skrev følgende til de:

Facebook-dashboard-fremme-post-tilsvar

14 timer senere hadde jeg fortsatt ikke hørt noe, og derfor skrev jeg følgende til Facebook:

Facebook-drit-purring

To timer senere fikk jeg til slutt en tilbakemelding fra Facebook, uten at jeg egentlig ble så mye klokere av det:

Facebook-drit-tilbakemelding

«drit» vil jeg ikke definere som et banneord, og ikke brukes ordet «drit» i personlig øyemed, men som en omtale av et produkt. Derfor spør jeg på nytt – denne gangen på engelsk;

Facebook-drit-banneord-purring

Jeg skal ikke gjengi de to neste svarene fra Facebook, for de var en kopi av den første tilbakemeldingen, derfor spør jeg også til slutt Facebook følgende:

Facebook-drit-purring-tredje-gang

Kort tid etter får jeg derimot følgende oppløftende svar fra Facebook:

Facebook-drit-godkjent-annonse

Helomvending fra Facebook

Fantastisk – helomvending fra Facebook, annonsen er godkjent, men dessverre har det nå gått 24 timer, og dermed har også verdien av å fremme posten forsvunnet. Jeg er glad for at Facebook snudde her, men jeg håper at Facebook vil klare å oppklare dette mye raskere neste gang et ord eller et begrep først blir oppfattet «drøyt» uten at det blir nærmere underbygget.

Det var «nesten» fristende å tro at Facebook ikke likte at noen omtalte Apple sine telefoner som «drit dårlige», men den gang ei.

photo credit: lintmachine via photopin cc