fbpx
topptur

Disse produktene brukte jeg til å filme toppturene mine i 2021

Droner, smarttelefoner, action-kameraer, 360-kameraer og selfiestenger ble heftig brukt for å filme toppturene mine i 2021. Her er den fulle oversikten. 

Det beste kameraet er det du alltid har med deg

Fjorårets turer startet og sluttet på nesten samme måte; med en tur ut i Sørkedalen, i området rundt Gopletjern, på snø. Og selv om utstyret varierte fra tur til tur, var det stort sett alltid to kameraer som var med. Og det var mine smarttelefoner fra Apple og Samsung.

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

3 x Lofoten

I 2021 dro jeg tre ganger til Lofoten. Elsker naturen, utsiktene, toppene og landskapet. En gavepakke for øyne, sinn, hjerte, smarttelefoner, droner og 360-kameraer. Og når droner ikke egner seg, som følge av forbud, vær eller av hensyn til andre, så kommer man langt med et 360-kamera og en lengre selfiestang.

I løpet av 2021 fikk jeg prøve meg med både Insta360 One X2 og GoPro Max. Min favoritt er utvilsomt Insta360-kameraet.

I tillegg fikk jeg oppgradert min iPhone 12 Pro Max til 13 Pro Max, og her må jeg bare si at oppgraderingen er fryktelig mye større enn utseendet skulle tilsi. Mye bedre batteri. Mye bedre skjerm. Mye bedre modem (mobildekning). Og fryktelig mye bedre kameraer. Filmatisk filming (med blury background/bokeh-effekt) elsker jeg når situasjonen tilsier at det er riktig måte å filme på.

Slik filmer og redigerer jeg mine videoer

Det er én ting å filme med alskens forskjellige kameraer. Det er en annen ting å tenke regi og historie. Og så klippe det hele sammen og legge til passende musikk og overganger. Det samme gjelder å optimalisere lys, kontrast og farger. I alle fall å justere disse i henhold til ditt eget uttrykk.

Jeg skal snart lage en egen video hvor jeg går igjennom hva jeg bruker av verktøy og tjenester for å redigere mine videoer.

I mellomtiden kan du sjekke ut min tur til Gopletjern i desember, som ble filmet med Apple iPhone 13 Pro Max i filmatisk modus, mesteparten av tiden.

Ikke glem å abonnere på YouTube-kanalen min, slik at du får med deg mine nye videoer fremover.

Abonner på YouTube-kanalen min nå