fbpx

Dette har #minregjering gjennomført

Hashtagen #minregjering ble (som forventet) kuppet av «opposisjonen«, men hvor mange har faktisk lest hva regjeringen har fått til?

Hør: NRK Radio – Kulturnytt 25. juni hvor jeg diskuterer #minregjering med Statssekretær SMK Sigbjørn Aanes

Det skal mye til for at en «skrytekampanje» slik den Høyre kjørte i september 2014 med #gladfor, eller den regjeringen «lanserte» nylig med #minregjering skal lykkes. Og med lykkes tenker jeg først og fremst på positiv omtale og debatt – og da primært på Twitter hvor hashtagen først og fremst blir brukt. Kampanjen ble raskt «kuppet» av motstandere og kritikere av den sittende regjeringen på Twitter, men hvor mange av de som er kritiske på Twitter har faktisk lest hva regjeringen har fått til?

Les også: Nesten ingen leser alt lenger

Topp 10 innflytelsesrike på Twitter.

Topp10 innflytelsesrike på Twitter.

Ser vi på hvor #minregjerning har blitt delt, er det Facebook som dominerer med over 2,600 delinger, mens den samme siden kun har blitt delt 22 ganger på Twitter og ingen ganger på LinkedIn eller Google+ skal vi tro oversikten fra HowManyShares.

Samtidig har nesten 1,000 personer engasjert seg i #minregjering på Twitter i form av omtrent 2,000 tweets som har oppnådd en total eksponering på over 3 millioner.

Erna Solberg oppfordrer alle til å komme med innspill på hennes egen Facebook-side.

Dette har #minregjering fått til

Regjeringens oversikt over hva de har gjennomført eller planlegger å gjennomføre er svært omfattende. Altfor omfattende til at «du og jeg» tar oss tid til å lese det. Her burde regjeringen gjort en større innsats på å fortelle historiene gjennom video, lyd og bilder og ikke gjennom en «evighetslang» rekke av punkter. Når dokumentet i tillegg inneholder et omfattende antall «skriveleifer» fremstår det hele som ganske så uoverkommelig for det fleste. #minregjering sier de satser på #innovasjon og teknologi, og da kunne de godt vært litt innovative og brukt teknologien til å formidle sine «bragder» på en mer inkluderende og engasjerende måte.

Under har jeg ramset opp noen av de mange endringene som #minregjering har gjennomført i løpet av de knappe to årene de har regjert:

[Tweet «#minregjering har mer enn doblet satsingen på #videreutdanning for lærere.»]

[Tweet «#minregjering fjerner tidstyver og unødige reguleringer i #offentligsektor»]

[Tweet «#minregjering øker andel av statsbudsjettet til #forskning med over 2 mrd kr.»]

[Tweet «#minregjering har fjernet #arveavgiften.»]

[Tweet «#minregjering dobler miljøtek.ordning til @innovasjonnorge. Totalt 330 mill.»]

[Tweet «#minregjering har økt satsning på jernbanen med 53% og riksveier med 66%»]

Ta en kikk selv – det har skjedd langt mer enn hva de fleste av oss er klar over.

photo credit: EPP Political Assembly 1-2 June 2015 via photopin (license)