fbpx

Derfor velger Fanbooster å date svensker

Fanbooster og Geir Sand Nilsen gjesteblogger om det nye samarbeidet med svenske Lissly

Fanbooster-Geir-SandDu fikk kanskje med deg nyheten om at vi i Fanbooster er i et forhold med svensker? Hans-Petter var så snill at han lot oss skrive på bloggen sin. Det syns ieg er hyggelig. Som en takk skal jeg dele noen ærlige tanker om bakgrunnen for samarbeid og hvorfor vi velger å gjøre som vi gjør.

Men før jeg kommer til det spennende…litt om hva vi har lansert. Fanbooster Listen heter den nye tjenesten og lar deg overvåke alt som skrives på sosiale medier, blogger, forum med mer. Gjennom søkestrenger får man ut kun den informasjonen man ønsker og kan følge med på nyhetsbildet. I tillegg får du ut litt annen stats-porn som hvem som snakker mest om dine relevante saker i de ulike foraene og hva annet relevant som blir snakket om.

Se f.eks. under to ordskyer om hvilke andre ord som blir nevnt når man snakker om «Jens Stoltenberg» på henholdsvis Twitter og blogger de siste 30 dagene. Hadde Davy Wathne en innvirkning på valget?

tv2day-fanbooster

Figur 1 Blogger: Ord ble nevnt flest sammen med Jens Stoltenberg siste 30 dager

tv2day-fanbooster-twitter

Figur 2 Twitter: Ord nevnt flest ganger sammen med «Jens Stoltenberg» siste 30 dager

Fra bare Facebook til alle sosiale medier

Til nå har Fanbooster fokusert på Facebook applikasjoner, kommunikasjon og monitorering av Facebook. Faktisk har det blitt over 10.000 applikasjoner laget med Fanbooster plattformen siden 2010. Det er vi veldig stolte av. Nå legger vi til medieovervåkning i samarbeid med det svenske selskapet Lissly.

Det leder ut i to spørsmål; hvorfor medieovervåkning og hvorfor samarbeid?

Hvorfor medieovervåkning

Fanbooster-Geir-ThomasVi skrev følgende i pressemeldingen vår:

Den økende mengden informasjon i sosiale medier har gjort at overvåkning spiller en viktigere rolle, sier Thomas Moen. Det er i dag helt sentralt å vite hva som skrives om merkevaren sin i sosiale medier.

Det er ikke akkurat en underdrivelse Thomas kommer med her.

Jeg har 718 venner på Facebook og 1.941 følgere på Twitter. Ikke noe spesielt høye tall. Allikevel er det et herk å følge med bare på min egen vegg og feed. Når du ganger det med antall mennesker som er aktive på sosiale medier, diskuterer på forum, skriver blogger, kommenterer på YouTube og annet digitale spor får et mylder av informasjon.

Det skrives så himla mye i alle forum, at når noen først tar seg bryet med å nevne deg, bør du følge opp eller i det minste vite om det. Medieovervåkning strukturerer og lar deg følge med på det som skjer som er relevant for deg. Det er også veldig aktuelt for våre kunder som administrerer Facebook-sider. Kunnskap om hva som snakkes om i alle medier, gir grunnlag for bedre kommunikasjon på Facebook. Derfor valgte vi å integrere medieovervåkning.

Hvorfor samarbeid

En av grunnene til at jeg valgte å bli en Fanbooster er den grunnleggende troen på at man ikke kan gjøre for mye greier. Gjør man for mye greier, blir man aldri best i de tingene man gjør. Og best vil jo alle bli. Lage overvåkningen selv i tillegg til tjenestene for Fanbooster, ville vært for mye greier. Derfor valgte vi samarbeid.

En viktig del av søket etter riktig partner er å kunne tilby tjenester i Fanbooster-ånd. Bra greier som ikke ruinerer deg. Vi syns medieovervåkning har tradisjonelt sett kostet for mye. Det måtte vi gjøre noe med. Samtidig ønsket vi tjenesten integrert i Fanbooster. Hvem gidder vel logge inn flere ganger til noe som helst?

I Sverige fant vi et firma som passet perfekt med tanke på teknologi, integrasjonsmuligheter, samarbeidsform og ikke minst personlig kjemi.

Hva prisen ble for kunder? Vi er ikke snauere enn at vi gir alle kunder en gratis-versjon der de kan overvåke f.eks. seg selv, de nærmeste kundene og varene sine. Videre får man 25 søkestrenger for under 1.000-lappen i mnd. Det er betydelig under det andre jeg har sett. Jeg vil hevde vi får til det på grunn av valg av forretningsmodell, partner og et klart internt fokus.

Til slutt en liten beklagelse. Jeg prøver som regel å ta med konkrete eksempler når jeg skriver innlegg. Denne gangen ble det ikke plass til det. Det skal vi gjøre noe med. Dersom du kommer med eksempler på bransje, selskaper eller annet du vil ha en medieanalyse av – si fra i kommentarfeltet eller ta kontakt direkte. Jeg lover å bruke tid på å sette meg inn i noen av forslagene og skrive en liten kommentar.

Disclaimer: Fanbooster annonserer hos HansPetter.info, men alle kan gjesteblogge. Send meg en mail om du har noe du har lyst til å dele. Jeg forbeholder meg derimot retten til å velge hva som publiseres.