fbpx

Spørsmålet bør ikke lenger være om du skal blogge eller ei!

Derfor er det viktig med en bedriftsblogg

Spørsmålet bør ikke lenger være om du skal blogge eller ei!

Om du skal blogge eller ei er ikke lenger spørsmålet – det bør ikke være det i alle fall. Spørsmålet er hvordan du og din virksomhet skal omdanne intern informasjon, kunnskap og erfaring til økt verdi for målgruppene dine. Det å blogge handler om å gjøre innholdet enkelt for søkemotorene å finne og indeksere, å gjøre innholdet ditt enkelt å dele og engasjere seg rundt. Det handler om å få frem menneskene i virksomheten som har den relevante kunnskapen og erfaringen knyttet til de varer og tjenester virksomheten forsøker å selge.

Dermed basta!

Det å blogge i dag er ikke lenger snakk om en trend, en hype eller et nytt verktøy. En god bedriftsblogg kan fort bli den viktigste måten du og din virksomhet kan gjøre deg og dine historier, din kunnskap, din erfaring og dine ansatte mer synlige på.
La hjemmeside være hjemmeside – her kan virksomheten vise seg frem i forhold til de varer og tjenester bedriften tilbyr. Et slags digitalt sentralbord hvor virksomheten presenteres rent formelt. Bloggen kan være det motsatte – her er det en mer åpen og uformell tone som er førende. På bedriftsbloggen skal den formelle informasjonen fra nettsiden limes sammen med kunnskapen og erfaringen til den enkelte ansatte. Hvis det er viktig for din virksomhet å ha en digital tilstedeværelse bør det å blogge være et strategisk valg – et valg som ledelsen har forstått mulighetene av, og som de har valgt å prioritere fordi økt synlighet, omdømme, tilstedeværelse og profilering er viktig.

Bedrifter som velger å ikke blogge har ofte unnskyldninger som går på at de ikke har tid, ikke er flinke til å skrive, ikke vet hva de skal skrive om og ikke ser fordelene. Frykten for å feile overskygger mulighetene. De ser ikke ROI-en rett og slett. Det man ikke forstår vil man heller ikke prioritere, og da er det fristende å bruke bortforklaringer.

Søker eller sørfer på Internett

Vi gjør i praksis to ting når vi er på Internett – vi sørfer eller søker, og hvis virksomheten din ikke er kjent for alle eller at innholdet ditt ikke er enkelt å finne for de som søker etter det virksomheten din driver med, så blir du ikke funnet. I Norge søker vi nesten 2 millioner ganger hver dag – etter selskaper, varer, tjenester, kunnskap og informasjon. En bedriftsblogg vil kunne fungere som en glimrende hub – eller nav hvis du vil – for virksomhetens satsning i sosiale medier. Er dere flinke til å lage engasjerende innhold som både underholder, underviser og kommuniserer vil dette være en særdeles god måte å utvikle nye og eksisterende relasjoner på. Sagt på ”business-språket” – den beste måten å skape nye leads – nye prospekts – nye prosjekter – nye kunder – nye salg – økt omsetning!

Fra utgående- til inngående markedsføring

I stedet for den tradisjonelle utgående markedsføringen hvor budskap skal passe for alle kunder, så vil en blogg fungere som en plattform for inngående markedsføring. Massemarkedsføring i sosiale medier er meningsløst, så skriv for målgruppen, så vil målgruppen finne det du har skrevet. Relevant innhold via en blogg som er optimalisert for søkemotorer vil finne sine målgrupper av seg selv, fordi de vil finne innholdet ditt. Derfor der det viktig at det ikke bare er et godt innhold som publiseres, men at det gjøres enkelt å finne respektive person med riktig kunnskap og erfaring, slik at relasjonen mellom deg og din nye potensielle kunde kan etableres.

Spørsmålet bør ikke være om din virksomhet skal blogge eller ikke, men om en bedriftsblogg kan hjelpe virksomheten din å nå forretningsmålene. Det vil en blogg kun gjøre om ledelsen forstår mulighetene slik at de kan prioritere nødvendig tid, ressurser og kunnskap.

photo credit: selva via photo pin cc