fbpx

Ipsos MMI rapporten bekrefter Google+ mistanken om mange brukere, men få som bruker det!

De aller fleste bruker fortsatt ikke Google+

Ipsos MMI rapporten bekrefter Google+ mistanken om  mange brukere, men få som bruker det!

I følge en fersk undersøkelse fra Ipsos MMI er 70 prosent av Facebook sine 2,7 millioner registrerte brukere er innom det sosiale nettverket daglig – halvparten flere ganger også. For Google+ handler det om 80,000 personer som er innom daglig, eller 12 prosent av sine 610,000 medlemmer. Nest etter Facebook kommer faktisk Instagram som med sine 360,000 medlemmer har 160,000 daglige brukere. Hvem var det som kjøpte Instagram igjen …. Facebook ja.

I løpet av 2012 har Facebook på ingen måte mistet posisjon, tvert imot. Til tross for iherdig innsats og veldig mange gode (og unike) tjenester har Google+ enn så lenge ikke blitt et «mainstream» nettverk. Det er flere bedrifter som har etablert egne Google+-sider, men de aller fleste vil oppleves de både innholdsløse og «ubebodde«.

La meg komme deg i forkjøpet, nei – jeg har ikke et personlig vendetta mot Google eller Google+, men jeg synes det er veldig relevant – som en rådgiver – å basere råd på innsikt og analyse, slik jeg har gjort hver gang jeg har omtalt det ene eller det andre sosiale nettverket. Jeg står fortsatt for – slik jeg gjorde det i april 2012 – at Google+ er meningsløst for de fleste bedrifter – ikke fordi jeg ikke liker Google+, men fordi tid er penger, og det er liten vits å kaste bort penger.

Rapport fra Ipsos MMI om nordmenns bruk av sosiale medier

Du kommer ikke utenom Facebook

Jeg vil også påstå at det ikke finnes et fullverdig alternativ til Facebook. Til det har Facebook altfor mange brukere og tjenester. Det er ikke til å stikke under en stol at Facebook ikke har alle «cutting-edge»-tjenester som videokonferanser, etc, men det sosiale nettverket har utviklet seg forbi det å være et sosialt nettverk. Det er en del av hverdagen til de fleste av oss. Der er ikke Google+ og der er definitivt ikke LinkedIn heller med kun 40,000 daglige brukere. Jeg vil gjette at brorparten av de som bruker LinkedIn daglig er enten de som jobber som hodejegere, eller de som bruker tid på å polere profilen sin, slik at hodejegern skal like det de ser.

Kvalitet og kvantitet

Velg dine sosiale nettverk med omhu. Hvem skal du nå, hva skal du oppnå? Twitter er  ikke svaret på alt, tvert i mot. De fleste bruker heller ikke Twitter, men Twitter-fans blir ikke forbanna av den grunn. På Facebook treffer vi alle, mens Twitter i større grad er et mer nisjebasert nettverk som i stor grad blir brukt av enkelte bransjer – spesielt innen media og kommunikasjon.

Det kan være at en bedrift kan finne mange innenfor sin målgruppe som bruker Google+ og at det alene er årsak god nok til å satse tid og penger på Google+. I følge undersøkelsen til Ipsos MMI bruker hele 70 prosent av målgruppen på 18 år eller eldre Facebook. Her kan Google+ skilte med 17 prosent av målgruppen, mens kun 13 prosent av disse igjen ikke bruker Facebook. Med andre ord – du når de fleste som bruker sosiale medier i dag via Facebook.

Som en bedrift som vil bruke sosiale medier i business-sammenheng vil du uansett tjenesteformål ikke nå mange via Google+ som du ikke vil nå via Facebook, om det så gjelder:

Jeg har fortsatt til gode å treffe på virksomheter og bedrifter som har kunnskap, tid og penger til å satse bredt når det kommer til bruk av sosiale medier til å nå de overordnede målsetninger. Det handler fortsatt om å tenke smart – maksimere resultatet med minimal innsats. Likes er på ingen som helst måte et mål i seg selv, men det er heller ingen tvil om at det er lettere å nå ut til flere i målgruppen via Facebook enn det er på Google+. Det er også enklere å finne frem til journalister og media-folk via Twitter enn det er på Facebook også. Er du opptatt av interiør, mote og bryllup så er kanskje Pinterest og ikke minst Instagram veldig effektive sosiale nettverk.

Konklusjon

Verdi før volum tror jeg fortsatt vil gjelde i 2013. Som i 2012 tror jeg de fleste vil være opptatt av å finne ut hvordan de kan best kapitalisere på innsatsen, og at ett av tiltakene for å oppnå maksimalt resultat vil være målrettet fokus og bruk av de sosiale nettverkene hvor man best vil nå sine målgrupper.

Problemet til Google og Google+ er at de ikke vil sammenlignes med Facebook, fordi de ikke vil være et sosialt nettverk, men et sosialt nav. Jeg tror ikke det er så mange som forstår hva det egentlig innebærer. Det er egentlig mange gode grunner til å bruke Google+, som for eksempel:

Med eller uten avanserte funksjoner, så hjelper det ikke så mye så lenge det ikke finnes så mange brukere – og de tror jeg nok ikke vil komme rennende i 2013 heller.

Hva tror du, kommer du og ikke minst din bedrift til å bruke mer tid på Google+ i 2013?