fbpx
digitalisering

Datapakker uten tak, IKT-Norges forventninger og meldingstjenester under samme tak

Telia lanserer datapakker uten tak. Heidi Austlig fra IKT-Norge er gjest, Facebook slår sammen Messenger, Instagram og WhatsApp, og Bank Norwegian-dommen skurrer.

Velkommen til episode 2 av Hans-Petter & Co.

Telia X

Jeg har lenge vært overbevist om at vi vil snart få mobilabonnement uten begrensing i dataforbruk. Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, har ikke vært enig, og mente så sent som i 2017 at det neppe vil skje før 2G var stengt, 3G avviklet og 5G tilgjengelig på bred basis.

Mandag 28. januar lanserte derimot Telenors hovedkonkurrent, Tela, sitt mobilabonnement som har fått det «klingende» navnet X, som lar deg surfe og strømme så mye du vil. Nesten da.

«Makt er penger»

Podkastens første gjest er genuint opptatt av teknologi og at Norge skal være en digital ledestjerne, med avanserte tjenester til innbyggere og næringsliv. Hun er administrerende direktør i IKT-Norge og heter Heidi Austlid. Jeg møtte Heidi hos IKT-Norge for å høre mer om hva de håper og forventer å se fra Norges første digitaliseringsminister.

Facebook samler Messenger, Instagram og WhatsApp

For kort tid siden skrev The New York Times at Facebook akter å samle meldingsplattformene Messenger, Instagram og WhatsApp i en felles infrastruktur. Tilsynelatende bra for Facebook, bra for annonsører og bra for brukerne. Eller?

Bank Norwegian dommen skurrer

Husker du saken om Bank Norwegian som kjøpte konkurrentens søkeord og som vant frem i Asker og Bærum tingrett. Kim Nygård i Metro Branding, skriver 24 januar i Kampanje at han ikke vet om han skal le eller gråte” og at hele dommen skurrer.

 

 

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet:

Aktuelle lenker fra episoden

 

Hans-Petter & Co kommer ut hver onsdag kveld, slik at du har noe å høre på, på vei til jobben torsdag morgen.

Takk for at du valgte å lese, lytte og kanskje også abonnere.

 

PHOTO: GORM K. GAARE / EUP-BERLIN.COM. This image is delivered according to the terms set out in «Terms – Prices & Terms» on www.eup-berlin.com