fbpx
Apple Pay

Danske Bank lanserer Apple Pay

Fra og med tirsdag 20. august vil Danske Bank sine kunder kunne benytte seg av betalingsløsningen Apple Pay – en enkel, sikker, rask og brukervennlig måte å betale på.

20. juni 2018 var datoen for lanseringen av Apple Pay, Apples digitale betalingssystem. Da kunne bankkunder i Norde, Santander og Sbanken ta tjenesten i bruk. Tjenesten ble lansert året før i Sverge, Danmark og Finland. Tidligere i år fikk også kunder av Storebrand tilgang til Apple Pay.

DNB derimot takket nei til Apple Pay. Det samme gjorde Sparebank 1-gruppen, som i stedet valgte å satse på Vipps.

– Vi har selvsagt vurdert det nøye, og har vært i dialog med Apple. Basert på erfaringene fra landene rundt oss er det veldig få kunder som tar i bruk Apple Pay, uttalte kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB til Dagens Næringsliv den gang.

Tjeneste som kunder etterspør

Litt over ett år senere er fortsatt DNB fraværende med sin støtte for Apple Pay. Samtidig kommer Danske Bank på banen. Årsaken – som de selv bekrefter – er at de ønsker å nettopp tilby tjenester som kundene etterspør.

 – Vi er meget glad for at vi nå endelig kan lansere Apple Pay til våre kunder. Vi vet at flere har etterspurt denne løsningen og ventet på den, så vi gleder oss til å se hvordan nyheten om lanseringen blir mottatt og ikke minst til å høre våre kunders tilbakemeldinger, sier Johanna Herbst, digitaldirektør i Danske Bank.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Tidligere i år åpnet derimot DNB for Google Pay, som kun er tilgjengelig for Android-brukere. DNB skrev i mai 2019 på egne nettsider at «vi vurderer Apple Pay og andre former for mobilbetaling fortløpende. Hva vi kommer med – og når vi kommer med det – avhenger av en rekke forhold som blant annet modenhet og etterspørsel i markedet samt tekniske og økonomiske forhold».

Trygt og sikkert

Sikkerhet og personvern er særdeles viktige elementer hos Apple Pay. Når man betaler ved hjelp av tjenesten vil kredittkortnummeret verken lagres på enheten man bruker til å betale med eller på Apple sine servere. I stedet opprettes det et unikt kontonummer på enheten (Device Account Number) som krypteres og deretter sikkert lagres på enheten man bruker. Hver eneste transaksjon man foretar godkjennes med en sikker og unik engangskode.

Som bruker av Apple Pay kan man betale med både iPhone og Apple Watch i butikker, restauranter, drosjer, automater med mer. Handler man via apper eller på nett ved hjelp av Safari og Apple Pay, slipper man å skrive inn mengder av informasjon, post- og betalingsvalg og adresse etc. manuelt for hver eneste handel.

Apple Pay-handler godkjennes ved et blikk eller et enkelt trykk – enten ved hjelp av Face ID eller Touch ID – eventuelt ved å bruke koden man har på enheten.

Disse bankene støtter Apple Pay

Disse bankene støtter Google Pay

Danske Bank, Monobank, Nordea og Storebrand er med de 4 bankene som har støtte for både Apple og Google Pay.

Min kone er kunde i Danske Bank, mens jeg er kunde i DNB. Kjenner at det irriterer meg litt at hun kan ta i bruk Apple Pay, mens jeg får/må ta til takke med Google Pay via min Huawei P30 Pro. I alle fall enn så lenge……