fbpx
Curve

Curve lar meg betale med Apple Pay selv om jeg er DNB-kunde

DNB er banken som er først og fremst opptatt av seg selv og ikke av meg. Curve ble redningen da Nordens grådigste bank gjorde sitt beste for å hindre meg å betale med Apple Pay.

DNB har lenge markert seg som en sterk motstander av Apple Pay. Som Nordens største finansinstitusjon har DNB valgt å ignorere den globale trenden med mobile betalingsløsninger som blant annet Apple Pay, til fordel for sin egen løsning i form av Vipps.

Det ble det mye bråk av blant DNBs mange kunder for noen år siden da Apple Pay ble tilgjengelig i Norge, og nå blir det bråk igjen, ettersom DNBs oppkjøp av Sbanken har ført til at Apple Pay-forbudet treffer enda flere. 

Som den lojale og trofaste DNB-kunden jeg er,  både privat og til mitt eget selskap, i tillegg til å være en ihuga Apple-bruker, har jeg heldigvis funnet en måte å få DNB til å danse etter min pipe, når bank-giganten vil det motsatte. 

Løsningen heter Curve. Curve er først og fremst en app og en smart tjeneste som binder alle betalingskortene dine sammen i ett. Med Curve får jeg alle fordelene ved Apple Pay, mens jeg fortsatt er kunde i DNB.

Slik fikk jeg Apple Pay som DNB-kunde:

  1. Jeg ble først Curve-kunde. Registreringsprosessen er enkel og rett frem. Du laster ned appen, registrerer deg og legger til betalingskortene dine. DNB-kortet mitt ble selvsagt lagt til (til DNBs forargelse tipper jeg).
  2. Deretter gikk jeg til Wallet-appen på min iPhone og la til Curve-kortet. For å legge til Curve på min Apple Watch Ultra var prosessen nesten identisk. Du går til Apple Watch-appen på iPhone, velger ‘Wallet & Apple Pay’, og legger til Curve-kortet.
  3. Med Curve-kortet mitt koblet til Apple Pay, kan jeg nå betale med iPhone eller Apple Watch hvor som helst Apple Pay er akseptert. Og det er nesten overalt (til DNBs forargelse tipper jeg).

Maktmisbruk fra Nordens grådigste bank

DNB må gjerne prøve å styre hvilke betalingsløsninger de støtter, men som kunde har jeg valget og dermed makten. Jeg velger Apple Pay, og takket være Curve kan jeg gjøre det uten å bytte bank. Når det er sagt burde jeg egentlig ha gjort det, for å vise min motstand mot maktmisbruket til Nordens største og grådigste bank. 

Om det er noen i DNB-konsernet som leser det her, så vil jeg dere skal vite at jeg elsker Vipps. Men i en stadig mer globalisert verden, er det kanskje ikke så lurt å stikke hodet i sanden og ignorere de store, internasjonale løsningene. Åpen konkurranse bør alltid være velkommen, og kundenes valgmuligheter bør aldri begrenses.