fbpx

DagensApp arkiv – november 2011

 

29. november. Dagens App: Tiny Review for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (4th generation), iPad 2 Wi-Fi and iPad.
Den her likte jeg – lag en omtale av et sted du har vært, den beste kaffen du har drukket, osv. Logg på via Facebook-kontoen din og husk – Tiny Review dreier seg om de korte omtalene: 1 bilde + 3 linjer er det du har til rådighet!

___________________________________

25. november. Dagens App: Pressemelding: Vinter i Blåfjell

Cappelen Damm lanserer julekalender-app i samarbeid med Ravn Studio og Rock Pocket. Julekalender-appen inneholder både bok, puslespill, plattformspill og hobby-idéer – alt med ekte Blåfjell-stemning! Vinter i Blåfjell til iPhone og iPad kompletter NRK sin TV-serie, og blir bare bedre som app for hver dag vi nærmer oss juleaften. Julens app-hit?
22. november. Dagens App: JOTTA Online Backup for Windows og Mac.
Jotta Sikker Lagring er egentlig ikke bare én app, men flere apper med et utgangspunkt – kjøre sikker lagring av din Mac eller PC – og få tilgang til filene via din iPhone, iPad og Android. Jotta er ikke en ny Dropbox synes jeg, men komplimenterer Dropbox. Med Jotta vil jeg ta automatisk og sikker backup av hele min Mac – alle viktige dokumentmapper, mens med Dropbox har jeg først og fremst en lagringstjeneste som går på tvers av mine enheter og tjenester/apps som jeg bruker.
Jotta har akkurat økt lagringsplassen for gratisbrukere med over 100% siden 14. november. Jotta gratis øker fra 2 GB til 5 GB lagringsplass, og Jotta 10 GB økes til 20 GB lagringsplass. For 20 GB lagringsplass betaler du kun 25 kroner i måneden, mens ubegrenset tilgang koster 49.
LoveApple skrev en god omtale av Jotta for omtrent ett år siden, og siden den gang har Jotta blitt veldig mye bedre. Har også testet det her i forhold til hastighet (upload), og siden all lagring blir gjort i Norge går det her også veldig raskt. Jeg klarte å presse ut omtrent 90 prosent av upload-kapasiteten fra bredbåndsleverandøren min, så flaskehalsen var i alle fall ikke hos Jotta kunne det se ut som.
Siden Jotta startet opp har de snart passert 50.000 brukere på Jotta. De lagrer over 260 millioner filer, og mer enn én million nye filer lastes opp hver eneste dag.
18. november. Dagens App: Type2Phone
Jeg skal innrømme at jeg ikke er en større fan av SMS – mest fordi jeg er lei av SMS, til fordel for Twitter og andre nettverk, men også fordi jeg forsøker å unngå å skrive så mye med min iPhone og heller bruke min iPad hvis jeg absolutt må skrive, og ikke sitter med MacBooken forran meg. Skal jeg derimot skrive lengre mailer og slikt på min iPad så bruker jeg helst Logitechs geniale iPad2-tastatur. Det gidder jeg selvsagt ikke å ta med meg overalt, feks på kontoret på jobben, eller i sofaen forran TVen, men med MacBook-appen Type2Phone kan jeg nå endelig bruke min MacBook til å skrive SMS på min iPhone – eller lengre mailer for den sakens skyld – via Bluetooth.
___________________________________
16. november. Dagens App: App Store – UDID Sender

Kanskje ikke helt den STORE appen, men fra tid til annen så har jeg hatt behov for å gi fra meg UDIDen min, og har da måttet gå inn via MacBooken og iTunes for å finne den. Med UDID til mine i-enheter (gratis app) kan du enkelt og greit finne din UDID, og sende den på epost til de som måtte ha behov for den – for betatesting av apps, etc.
___________________________________
11. november. Dagens App: App Store – Hogworld: Gnarts Eventyr

Hogworld – Gnarts eventyr er en fantastisk app som blander sammen bok og spill på en underholdende måte. Flott 3D-grafikk, god fortellerstemme og tekst man kan slå av og på avhengig om man kan lese eller ei. Støtter meg 100% bak Aftenposten som omtaler Gnarts eventyr slik: -Den spennende atmosfæren og den flotte grafikken i spillet griper barna umiddelbart, og som digital barnebok er dette et stort og velkomment steg i en mer interaktiv retning.
___________________________________
10. november. Dagens App: App Store – Bump your business card

Bump er på ingen måte en ny app, men har fått mange nye funksjoner den siste tiden og appen er selvsagt også tilgjengelig til Android. Kort fortalt gjør Bump behovet for de gamle visittkortene mindre. Bump i stedet telefonene sammen, så har du raskt og enkelt importert kontaktinformasjonen til dine nye kontakter.

___________________________________

09. november. Dagens App: App Store – Find My Friends

Finn venner er en flott liten app som enkelt kan vise deg hvor familien, venner og kollegaer befinner seg – hvis du trenger å vite det. På vei til en liten pils etter jobben og ikke vet helt hvor du skal gå – legg til en arbeidskollega og se hvor han befinner seg (hvis han tillater at du kan det selvsagt). Gratis app som ikke bare ser lekker ut, men som gjør jobben på en fortreffelig måte.
___________________________________
08. november. Dagens App: Mac App Store – MindNode Pro

Jeg er en «sucker» for Mindmapping – og har vært det helt siden jeg gikk på NITH tilbake på begynnelsen av 90-tallet. Mindmapping er perfekt til å ta møtenotater, prosjektnotater og generelt presentere innhold på en måte som får innholdet en form som gjør at det visuelt henger mer sammen. Med MindNode Pro kan du enkelt dele dine kart med din iPhone og iPad, og dine kart kan enkelt eksporteres til PDF, FreeMind, bilde og tekst.
___________________________________
07. november. Dagens App: Livestand from Yahoo! for iPad on the iTunes App Store

Livestand fra Yahoo er et veldig lekkert og nytenkende måte å tenke magasin på iPad. Annerledes enn alt annet jeg har sett, pent grensesnitt, men av og til mister jeg litt overblikket. Ikke de beste delingstjenester er integrert heller, men alt i alt en app jeg ville ha testet ut om du liker å oppdatere deg på nyheter via din iPad!
___________________________________
04. november. Dagens App: Bike Baron for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generat

Det er fredag og da atter igjen på sin plass med en «gøy-app». Bike Baron er helt rå, utrolig god grafikk, god lyd, og supert gameplay. Kjør Bike Baron på hans motorsykkel gjennom utrolige konstruksjoner og sinnsyke eksplosjoner. Addictive så det holder :)
___________________________________
03. november. Dagens App: App Store – AllSubway

AllSubway inneholder t-banenettverket for de aller fleste store byer i hele verden, inkludert Oslo, København, Stockholm, Helsinki og resten av de største byene i Europa, i tillegg til USA, Sør-Amerika, Asia, Australia og Afrika.

___________________________________

02. november. Dagens App: App Store – AirPort Utility

For de av dere som har Apple sin Airport Express, Airport Extreme eller Time Capsule, kan dere nå enkelt konfigurere og overvåke enhetene via din iPhone, iPod eller iPad med denne enkle, men dog så lekre app. Gratis er den også.
___________________________________

01. november. Dagens ekstra App: Mobilalarm kan hindre voldtekter | Mobizmag.no – Mobile Business Magazine


Dagens ekstra App kommer ifra Mobizmag.no som jeg synes er såpass viktig i disse utrygge dager for våre kvinnelige medmennesker at jeg bare måtte ta med! Last ned og del med alle du kjenner, så kjenner de seg kanskje litt mindre utrygge! Mange kvinner føler seg nå utrygge på grunn av flere voldtekter i Oslo. Her er løsningen som gjør at du kan sende alarm til dine nærmeste dersom du er utrygg.

___________________________________

01. november. Dagens App: Bloomberg TV+ for iPad on the iTunes App Store

Med Bloomberg TV – som er en gratis app til iPad – har du tilgang til finanskanalen 24 timer i døgnet. I tillegg kan du også laste ned videor du ikke har anledning til å se online, slik at du kan ta de med deg offline på din iPad når du feks er på reisefot!