fbpx

Flere mobile enheter enn mennesker på jorden innen 2016!

Cisco: Eksplosiv vekst for mobil datatrafikk de neste fire årene

Flere mobile enheter enn mennesker på jorden innen 2016!

Innen 2016 vil antall mobile enheter som smarttelefoner og nettbrett ha passert antall mennesker på jorda. Kraftigere og bedre utstyr og stadig mer bruk av video på mobilen er blant hovedårsakene til at den mobile datatrafikken vil vokse seg nesten 20 ganger så stor kommende fire år.

Oslo 15. februar 2012: IT-selskapet Cisco la i går frem første del av den årlige rapporten Cisco Visual Networking Index (VNI). Første del av rapporten tar for seg mobil datatrafikk, og baserer seg på både frittstående analyser og reelle målinger av mobil data. Årets rapport viser at den globale mobile datatrafikken vokser mer enn tre ganger så hurtig som vanlig datatrafikk, og er mer enn doblet i 2011, for fjerde året på rad.

Innen 2016 beregnes den globale mobile datatrafikken å komme opp i 130 exabytes per år. Dette tilsvarer 33 milliarder DVD-er eller 813 kvadrillioner tekstmeldinger (SMS).

Se video fra Mashable som omtaler Cisco rapporten:

Mer, flere, kraftigere og hurtigere

I rapporten peker Cisco på flere drivere for denne enorme økningen. Innen år 2016 vil det være flere mobile tilkoblinger enn mennesker på jorden, og antallet mobile enheter vil fortsette å vokse raskere enn befolkningen som skal bruke dem. Innhold blir stadig mer omfattende og krevende, og det vil aksesseres fra hvilken som helst enhet. Enhetene blir i tillegg kraftigere og hastigheten på dataoverføringen øker. Mobilvideo vil også bidra sterkt til trafikkøkningen, og det anslås at video vil stå for hele 71 prosent av den mobile datatrafikken i 2016.

– Den årlige VNI-rapporten gir oss nødvendig innsikt i trafikkvekst og trender, noe som gjør at Cisco kan hjelpe tjenestetilbydere, bedrifter og organisasjoner til å ta strategiske og langsiktige beslutninger for sin infrastruktur, basert på harde fakta. Nordmenn ligger helt i tet når det gjelder å ta i bruk mobile enheter, og derfor blir denne innsikten ekstra viktig for våre norske kunder, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge. 

Noen nøkkeltall fra rapporten:

 

For mer informasjon og kommentarer, vennligst kontakt:

Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge

Telefon: 930 21 617

E-post: jmyrland@cisco.com

 

Disclaimer: Noen selskapsnyheter vil komme fra virksomheter som er kunde av Gambit Hill & Knowltonhvor jeg jobber som spesialrådgiver, andre vil ikke det. Dette styres 100 prosent av meg og bare meg.
Bilde: FreeDigitalPhotos.net