fbpx

Bruk av Instagram i Norge doblet på 6 måneder

Vi deler nesten 300,000 bilder og «Liker» 5 millioner ganger hver dag!

I følge den siste statistiske oppdateringen av sosiale medier fra Ipsos MMI av 30. mai 2013, har antallet registrerte Instagram-brukere økt det siste halvåret fra 365,000 til 668,000, eller en økning på 83 prosent. I tillegg har antallet daglige brukere økt fra 155,000 til 314,000, noe som tilsvarer en vekst på 103 prosent.

Med 314,000 daglige brukere har faktisk Instagram blitt det nest største sosiale nettverket (ser vi bortifra musikkstrømmetjenesten Spotify), kun slått av Facebook – som ligger milevis forran med over 2 millioner daglige brukere.

Globalt har Instagram nå over 100 millioner brukere som hver dag deler over 40 millioner bilder som igjen genererer 8,500 likes og over 1000 kommentarer – hvert eneste sekund. For litt over ett år siden talte Instagram rett over 30 millioner brukere, men etter at Instagram lanserte tjenesten for Android-plattformen og Facebook bladde opp en milliard dollar for selskapet, har veksten regelrett vokst til himmels – og det i rekordfart!

sosiale-medier-norge-våren-2013

Grafen basert på Ipsos MMI fra oktober 2012 og april 2013

Nesten 5 millioner norske Likes hver dag

Hvis vi forutsetter at forholdet mellom antallet brukere, delte bilder, likes og kommentarer globalt er tilsvarende for Norge, så er det ikke rent så få bilder som blir delt her til lands heller.

I løpet av det siste halve året har Instagram ikke bare økt i popularitet og antallet brukere, men også på tjenestesiden. I november ifjor lanserte Instagram egne profilsider på web, og  i mai ble det også mulig å tagge personer og selskaper direkte i Instagram-bildene.

Norske Instagram-konkurranser over en lav sko – når vil det koste?

I Norge lanseres den ene etter den andre Instagram-konkurransen. Knips et bilde, tag det med en avtalt hashtag og du kan vinne alt fra iPads til feriereiser. Det eneste uklare spørsmålet er NÅR Instagram vil ta seg betalt og hva de vil kreve betaling for, ikke hvis….

Hvordan tror du Instagram sin betalingsstrategi vil se ut?