fbpx

Verdien har rast fra 8,4 milliarder til 15 millioner på 16 år

Blockbuster konkurs

Fremtidens videoleie er på nett, ikke i butikk – og fremtiden er her nå!

Ifølge «sikre kilder» som det står på afterdawn.com sine nettsider jobber Blockbuster nå med å planlegge sin egen konkurs – for september.

Nyheten er i seg selv – synes jeg – ikke spesiell intr …. hvorfor skulle jeg bry meg om at en videosjappe i USA går konk …. Det spesielle med Blockbuster er at det illustrerer enda et nytt veiskille i våre vaner – i denne omgang våre underholdningsvaner.

Den tradisjonelle butikken med utleie og salg av videofilmer flyttes for alvor over på nett, på samme måte som musikkbransjen også har endret seg.

Blockbuster har tapt over 1 millard dollar siden 2008, fordelt på 3,425 butikker i USA …. Faktisk ble over 1,000 butikker lagt ned i 2009.

Nå skal ikke hele Blockbuster legges ned, iallefall er det ikke det som er tanken. Ideen er å bruke Chapter 11 til å restrukturere selskapet, stenge ca 800 butikker til, og rendyrke mer den nye trenden – nemmelig Online Demand.

For eierene av Blockbuster er det uansett snakk om tap – Blockbuster ble i 1994 kjøpt opp av Viacom for 8,4 milliarder dollar, men er i dag – 16 år senere – verdsatt til skarve 15 millioner dollar…. Det gjelder å følge med i timen på hva som skjer rundt deg med andre ord, og DET har tydeligvis ledelsen i Blockbuster IKKE gjort….