fbpx
BenQ monitor

BenQ EW277HDR – Perfekt 27″ for guttungens hjemmekontor

Gustav er 11 år, og i likhet med veldig mange på hans alder, liker han å leke og lære på en datamaskin. Ny teknologi i BenQ EW277HDR tar bedre vare på øynene.

Rett etter sommerferien oppgraderte jeg fra min gamle Apple MacBook Air 13″ til den nye Apple MacBook Pro 13″. Med den nye MacBook-en satt jeg igjen med fire USB C-porter. Lang historie kort så hadde min Apple-monitor utspilt sin rolle. Jakten på ny monitor begynte.

Fordelen med USB C, er foruten ekstrem høy dataoverføringshastighet, at du kan overføre lyd, bilde og til og med strøm. Det var jeg ikke klar over til å begynne med. Ei heller at det krever en spesifikk utgave av USB C-kabel.

#Workfromhome

Jeg jobber mye hjemme. Ikke minst fordi hjemme er også mitt kontor. Er jeg ikke ute i møter (foretrekker forøvrig å ta møter via Skype, Facetime eller Appear.in) eller på oppdrag, jobber jeg hjemme. Og med mange timer foran en skjerm, er jeg avhengig av at skjermen er forholdsvis stor, at kvaliteten på bildet er godt og at det er behagelig for øyet å se på skjermen i flere timer i strekk.

BenQ EW227HDR-monitoren støtter en oppløsning på 1080P. Min MacBook Pro 13″ har full HD-støtte, med en oppløsning på 2560 x 1600 punkter. Jeg testet BenQ-monitoren på mitt hjemmekontor, men konkluderte raskt at den ikke ville gjøre en god nok jobb – verken for meg eller for MacBook-en min.

 

BenQ EW277HDR

 

Det var egentlig 4 ting som satt en stopper for at jeg endte opp med BenQ EW227HDR-monitoren;

Skal ikke avsløre her hvilken monitor jeg endte opp med, men kan avsløre at prisen ble veldig mye høyere. Prismessig dyrere enn å kjøpe en HDMI-adapter og en ekstra strømadapter faktisk. 

BenQ EW277HDR får du kjøpt blant annet hos Euro-Tec for 2.403 eks moms.

Perfekt for et annet hjemmekontor

Sønnen min er en ivrig databruker. Det går i iPad, en Windows-PC og Playstation 4. Mye skjermtid med andre ord. Når det ikke skal gjøres lekser, skal det «games» og YouTubes. Og med mer og mer skolearbeid via datamaskin, blir det også viktig at ungenes hjemmekontor blir riktig utstyrt.

Hedvig arvet min gamle MacBook Air, og med den fikk hun også med min gamle Apple-monitor. Gustav derimot er godt fornøyd med sin Lenovo-maskin, og ikke minst det nye Turtle Beach-tastaturet og den nye Logitech-musen. Den hvite «snøballen» til venstre for monitoren er en mikrofon Gustav bruker til hans YouTube-kanal.

Her kom også BenQ EW277HDR-monitoren til sitt rette hjemmekontor.

BenQ

Brightness Intelligence Plus-teknologi

Som sagt, det kan fort bli noen timer foran PCen. BenQs Eye Care-skjermer tar bedre vare på øynene dine. EW277HDR er utstyrt med såkalt Brightness Intelligence Plus-teknologi som reduserer belastningen på øynene. Fra menyen kan du også velge mellom forskjellige moduser; kontor, websurfing, multimedia og lesing. Perfekt for sønnen min.

Alt du trenger for å koble til monitoren følger også med, og det er forholdsvis rikelig med tilkoblingsmuligheter bak på skjermen:

 

BenQ EW277HDR

 

BenQ EW277HDR

 

I tillegg er det hele veldig enkelt å sette sammen. Monitoren kan «bøyes» frem og tilbake, men ikke justeres opp eller ned. Sønnen min opplever at skjermen er plassert i «glimrende» høyde, som han selv sa det.

Strømadapteren til BenQ EW277HDR tar lite plass og lager ingen støy. Det kan jeg derimot ikke si om Lenovo-maskinen Gustav bruker.

 

God monitor, med et godt design og til en god pris

BenQ EW277HDR er en god 27″-monitor til en god pris. Ikke optimal for min MacBook Pro 13″, men strålende for hjemmekontoret til min sønn – og helt sikkert mer enn god nok for veldig mange andre også, som ikke trenger strøm-fra-monitor-til-laptop eller full HD.

Monitoren er ikke bare pen å se på, men bildene og fargene ser også veldig gode ut. Menyen er enkel å bruke, og mulighetene til å lage akkurat ditt bilde er store.

De innebygde høyttalerne er ikke så mye å «rope hurra» for. Hvilket passer meg perfekt. Når Gustav spiller, foretrekker jeg at han bruker hodesett. Hvilket han foretrekker selv faktisk, fordi han stort sett alltid spiller online, og da blir det mange samtaler med «gaming-kompiser» fra hele verden.

RelaxedTech har testet ut BenQ EW277HDR-monitoren, og har skrevet en omfattende og detaljert omtale. Den bør du sjekke ut om det er fortsatt noe du lurer på. RelaxedTech gir skjermen 8.5 av 10.

Du kan også lese mer om BenQ EW277HDR-monitoren på hjemmesiden til BenQ. BenQ EW277HDR får du kjøpt blant annet hos Euro-Tec for 2.403 eks moms.