fbpx

Belkin Wemo – Slå på lyset med solnedgangen

Plugg inn Belkin mellom stikkontakt og dine elektriske enheter – og Internett!

Lyst til å slå på kaffetrakteren eller lyset på kjøkkenet når du sjekker inn på Foursquare på vei hjem? Hva med å slå på varmeovnen på hytta når temperaturen kryper ned mot frysepunktet? Kanskje du har lyst til å la lyset i stuen slå seg av på i forhold til solnedgang og -oppgang! Hva med å slå på litt flombelysning utenfor når det er noen som nærmer seg huset ditt!

Belkin Wemo styrer alle mulige enheter – via Internett, din mobil eller IFTTT

Mulighetene er mange, fantasien er på mange måter den eneste begrensningen – forutsatt at du har et trådløst nettverk og Internettilgang der du installerer din, eller dine Wemo-enheter.

Det finnes etterhvert veldig mange forskjellige løsninger for fjernstyring av elektroniske apparater, men felles for mange er at de koster forholdsvis mye penger og at løsningen helst bør installeres samtidig som du bygger ditt elektriske anlegg.

Belkins løsning er både rimelig og kan installeres hvor som helst hvor du har en stikkontakt. Eneste forutsetning er at du har et trådløst nettverk, og ønsker du å kunne nå dine Wemo-enheter utenfor huset, må det trådløse nettverket være tilkoblet Internett. Utover det er vedlig «tut-og-kjør»!

Genialt enkelt å sette opp!

Foruten den lave prisen synes jeg det beste er hvor enkelt det er å sette opp. Det kreves absolutt ingen konfigurasjon. Installasjonen er unnagjort på noen få minutter. Først installerer du Belkin sin Wemo-app på din smarttelefon – jeg installerte den på min iPhone 5. Dernest kobler du til din Belkin Wemo-enhet i en valgt stikkontakt. Via Innstillinger på din iPhone går du så til Wi-Fi og velger det trådløse nettverket til Belkin som dukker opp. Klikk på Wemo-appen, og følg den enkle guiden gjennom som blant annet spør deg hvilket trådløst nettverk du vil at Wemo skal kobles opp i mot – og tast inn passordet (du har vel det!) til ditt trådløse nettverk. Når det er gjort kan du koble til en lampe feks til din Wemo og teste det å slå av og på lyset via din iPhone.

Fra appen kan du også sette opp regler for når strømmen skal slåes på og av, og via appen kan du også enkelt slå på støtte for fjerntilgang. Fra samme meny kan du også slå på støtte for å bruke din Wemo via IFTTT – og det er nettopp her løsningen blir ganske så genial!

IFTTT – If this, then that!

IFTTT er en fantastisk online-tjeneste som er helt gratis å bruke. Under diverse Instagram-konkurranser har jeg for eksempel brukt IFTTT til å sende meg en epost hvis noen tar et bilde med Instagram som er hashtaget med det kampanjeordet vi har brukt. Jeg har også brukt IFTTT til å sende alle Instagram-bilder jeg tar til min Dropbox-konto slik at alle bildene blir lagret i skyen. IFTTT støtter et utrolig stort antall tjenester og enheter, blant annet Belkins Wemo-enhet.

I stedet for å sette opp en regel for når lampen i stuen hjemme skal slå seg på – basert på tidspunkt – har jeg i stedet brukt IFTTT og en værtjeneste. Via Weather-tjenesten kan jeg nå velge mellom flere kriterierer for når strømmen til min lampe skal slåes på, men jeg har valgt å basere det på når solen går opp og ned – og det basert på Oslo som lokasjon:

IFTTT-BelkinBevegelsessensor

Fra IFTTT har du hele 62 kanaler å velge mellom, men dette er så langt den kuleste jeg har brukt. Så langt har jeg kun kjøpt meg en Wemo-enhet, men jeg kommer nok til å kjøpe flere, og du skal nok ikke se bortifra at jeg kommer til å kjøpe bevegelsessensoren deres også. Alternativt kan jeg også bruke IFTTT sammen med mine overvåkingskameraer fra D-Link til å slå på lyset i gangen hvis det er bevegelse utenfor. Som sagt, mulighetene er mange og prisen er avskrekkende.

Jeg kjøpte min Belkin Wemo-svitsj fra Netonnet til 429 kroner ink. moms.

Hva synes du, en god løsning eller bare morsomt for teknonerdene?

Tusen takk forøvrig til Thomas Skavhellen som tipset meg om Belkin Wemo!

photo credit: paul bica via photopin cc