fbpx

Attersyn 47

MailChimp, LinkedIn Showcase, Smartklokker fra Samsung, trygghetsklokke for barn, Spotify mest populær og ny stylus til Paper

Magnus Carlsen fra lille Norge ble verdensmester i sjakk. VG har sammen med Magnus satt hele Norge i #sjakksjokk, og i dag vant Molde cupfinalen. I uken som har gått har jeg byttet nyhetsbrev-utsendelsene mine fra Google sin Feedburner og gått over til MailChimp. Det har gjort nyhetsbrevene mine blant annet mobiltilpasset, men ut over det har det ikke gått helt problemfritt. Så fort jeg gjør en endring blant annet på HansPetter.info og lagrer endringene tror automatisk MailChimp at jeg har publisert noe nytt og sender derfor ut et nytt nyhetsbrev. Flaut og pinlig.

Sorry til alle dere som har fått mye mail fra meg i det siste. Skal få rettet opp i dette så raskt som mulig.

LinkedIn lanserer Showcase Pages for bedrifter

LinkedIn-ShowcaseLinkedIn lanserte i forrige uke en ny tjeneste for bedriftssider som de kaller for Showcase. Dette vil være dedikerte sider hvor bedrifter kan «highligthe» spesifikke sider av virksomheten for å forsterke relasjoner med sitt publikum.

Det er enkelt å komme i gang med Showcase sidene. Gå inn på LinkedIn-siden, i menyen under «Edit» finner du menyvalget «Create a Showcase page».

Create-a-showcase-page

Sjekk ut LinkedIn Showcase Page du også.

Pencil til Paper

pencil-paperMin favoritt-app til å tegne med er utvilsomt Paper. Nå har Fifty Three lansert Pencil – en helt nydelig stylus-penn til Paper. Om du ikke har tegnet med Paper bør du definitivt prøve det, og uansett om du har lyst til å kjøpe deg Pencil eller ei, bør du definitivt sjekke ut nettsidens presentasjon av pennen.

Den koster 50 USD og er for tiden ikke tilgjengelig for salg til Norge. Jeg har bedt om å bli «notified» og håper den dukker opp i Norge om ikke altfor lang tid.

Filip – smartklokke for barn

Det her kunne jeg tenkt meg til mine barn. Neste år skal de begynne å gå hjem fra skolen selv og da kan det være greit å vite at «alt har gått bra». Filip er en smartklokke med GPS-tjenester og trygghetsalarm.

Med GPS-funksjonen kan vi få vite hvor de er og motta en alarm når de har dratt for langt unna hjemmet eller andre definerte punkter. Alarmknappen kan sende ferdig-skrevet SMS til inntil 5 definerte mottagere som alle vil motta GPS-kordinater. Samtidig vil Filip begynne å ta opp lyd og samtidig begynne å ringe til de samme forhåndsdefinerte mottagere… først nummer en, dernest nummer to hvis den første ikke svarer.

I USA er telefonen til salgs via AT&T for 199 USD, sammen med en månedlig kost på 10 USD. Spent på om Filip kommer til Norge og hva den eventuelt vil koste her til lands.

800,000 solgte Gear på to måneder

the-vergeDet har ikke manglet på kritikk av Samsungs smartklokke Gear, men det ser ikke ut til å ha stoppet Samsung-fans til å kjøpe den.

I løpet av de første to måneder siden den ble lansert har over 800,000 kjøpt seg en Gear-klokke i følge The Verge.

Det gjør Samsung til verdens største leverandør av smartklokker. Jeg skal ha meg en smartklokke jeg også, men ikke Samsung Gear, for Gear funker ikke på iPhone.

Spotify mest populært

spotifyFor uken som har gått har jeg spurt dere om hva dere bruker til å høre på musikk. Jada, jeg vet dere bruker ørene deres…

Spotify kommer ut som den mest populære tjenesten, etterfulgt av radio (mange som selvsagt bruker apper til å høre på radio) og WiMP.

190 svar kom inn. Overrasket over at kun 5% bruker iTunes – gitt den høye Apple-andelen som leser HansPetter.info. Like overrasket må jeg vel også si at jeg er over å finne noen som helst her som spiller musikk på CD- og platespiller.

listen2music

For #Ukenspoll lurer jeg på hvordan du leser bøker i dag. På forhånd takk for at du er med og svarer.

Ha en strålende uke!