fbpx
HomePod

Apple skroter HomePod

Apple skulle gjenoppfinne musikken med HomePod. Slik gikk det ikke. Dyr og dårlig ble fasiten og Homepod klarte aldri å karre til seg en særlig stor markedsandel. Derfor har Apple nå valgt å skrote markedets dummeste smarthøyttaler.

Dyr og dum

Smarthøyttaleren HomePod fra Apple er for dyr og for dårlig. Og Siri er fortsatt for dum. Derfor brenner selskapet inne med HomePods som kundene ikke vil ha.

 

Det skrev jeg i min omtale og vurdering av Apple HomePod for snart 3 år siden. Nå skal ikke jeg “sole meg i glansen” av andres ulykke, men det bør ikke komme som en overraskelse at Apple nå velger å skrote HomePod-en, selv om de selv mente at smarthøyttaleren ville gjenoppfinne musikken da Tim Cook lanserte HomePod i 2017. 

Abonner på YouTube-kanalen min nå

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Egentlig er jeg mest overrasket over at Apple i det hele tatt lanserte HomePod, som først ble utsatt fra 2017 til 2018, og da den ble lansert – kostet den fryktelig mye mer enn tilsvarende konkurrerende produkter fra Amazon og Google. 

Dårlig brukeropplevelse

Greit nok at det var snakk om Apple, som alltid koster mer. Og greit nok at lyden var god. Derimot var den totale brukeropplevelsen dårlig, først og fremst fordi Siri suger – noe som skyldes Apples personvern-fokus, som rett og slett blir et hinder for den kunstige intelligensen. Dernest det lukkede økosystemet som også la til hinder direkte integrasjon mot Spotify og andre tredjepartstjenester. 

Resultatet ble et blodfattig og ekstremt dyrt produkt. For 350 dollar er mye penger for en dum smarthøyttaler. Derfor gikk også HomePod-en veldig raskt fra å være utsolgt til å ikke bli solgt i det hele tatt. HomePoden ble alt annet enn en ny og banebrytende smarthøyttaler, og det kan nok være en av årsakene til at HomePod-en aldri dukket opp for oss her i Norge også. Apple har rett og slett aldri klart å “karre” til seg noen markedsandel av betydning. Bare uker etter lanseringen var markedsandelen på 4 prosent og der har den “ligget og vaket” siden. Og nå blir HomePod-en altså skrota. 

Kan lykkes med Mini

HomePod Mini vil derimot leve videre. 99 dollar er en helt annen “pricetag”, selv om Siri fortsatt er like dum, den kan ikke strømme Spotify og den er ikke tilgjengelig (ennå) i Norge. Det som gir meg tro på at Homepod Mini kan bli en suksess, utover lavere pris som bedre kan konkurrere mot Google Nest Mini og Amazon Echo Dot  (som fortsatt koster halvparten), er at nå kan du i alle fall koble flere HomePod Mini-er sammen.

Og nå som Spotify er tilgjengelig på Apple Watch, så kan det jo tenkes at Spotify også kommer til Homepod Mini. Samtidig er Apple music tilgjengelig på både Google og Amazon sine smarthøyttalere, som er mye smartere, billigere og kommer i langt flere utgaver avhengig av hvor mye lyd du vil ha. 

Det er egentlig kun én grunn til å kjøpe HomePod Mini, og det er hvis du kun ønsker å ha Apple-produkter for den sømløse opplevelsen det gir deg. Det må du betale ekstra for, siden du må kjøpe den fra utlandet, eller til en «liten premium» via Finn.no for ca 1.500 kroner. 

Da ville jeg heller – til tross for at hele huset vårt er utstyrt med Apple-produkter – gått for Google Nest Audio til 999 kroner. 

Da får du mer lyd, en smartere assistent, et godt design og til en lavere pris.