fbpx

Hvor mange Apple-produkter er det hjemme hos deg - 6 måneder etter hans bortgang?

Apple opp over 60 prosent siden Steve Jobs død

Hvor mange Apple-produkter er det hjemme hos deg – 6 måneder etter hans bortgang?

«Oh wow, oh wow, oh wow» for en mann verden mistet for 6 måneder siden! Steve Jobs siste ord ble også omtalt som de største ordene som ble sagt i 2011 av The Wall Street Journal.

For 6 måneder siden befant jeg meg i London og husker veldig godt den dagen. Jeg lå vel i sengen i sikkert to timer og leste nyheter fra hele verden om Steve Jobs bortgang – fra min iPad selvsagt. Dernest gikk turen inn til Apple sin butikk i Oxford Street, hvor det tilsynelatende – og overraskende nok – lite som tydet på at en av verdens største personer og personligheter akkurat hadde gått bort. Det var på sin plass å vise ikonet Steve Jobs min siste respekt.

Travelt, som alltid på Apple Store

Apple etter Steve Jobs

Det var mange som lurte på hvordan det ville gå med Apple etter Steve Jobs bortgang. Dagen før han døde – 4. oktober – ble iPhone 4S lansert. En oppgradering som først ble oppfattet av mange som en stor skuffelse, men som i dag virkelig har satt sving i salget av iPhone igjen. Dernest dukket «The New iPad» opp som solgte utrolige 3 millioner enheter på de første 4 dagene etter lanseringen. Apple sin aksjekurs har samtidig gått som en kule, og er opp over 60 prosent siden hans bortgang.

Steve Jobs endret alt – for alle – og for lang tid fremover

Man kan mene mye om Steve Jobs, og man trenger heller ikke å like han for å forstå og respektere hvor mye han har betydd for millioner av mennesker i hele verden. Det var Steve Jobs og Apple som først ga oss den personlige datamaskinen tidlig på 80-tallet. Det var Steve Jobs og Apple som endret hele musikk-industrien, med både iPod og iTunes, og det var Steve Jobs som snudde en hel mobilbransje på hodet. Til slutt var det også Steve Jobs som skapte hele nettbrett-markedet med lanseringen av iPad i 2010 – for temmelig nøyaktig 2 år siden (3. april).

I USA i dag har over halvparten av populasjonen et eller flere produkter fra Apple i følge en undersøkelse fra CNBC. Hele 13 prosent har 3 eller 4 Apple produkter i hjemmet sitt faktisk.

Økosystemet til Apple er nettopp det både Google og Microsoft gjerne vil ha en bit av, for historien har vist at når man først velger et Apple produkt – så forblir man ved Apple sin side, og utvider underveis med flere Apple-produkter. Fordi det lønner seg og fordi brukeropplevelsen er unik. I en undersøkelse jeg foretok i januar 2012 svarte over 9 av 10 at de ville bli «der de var» og at de ikke aktet å bytte til et annet operativsystem.

Hvor mange Apple-produkter har du og ditt hjem?

I mitt hjem er det 16 Apple-produkter. Fra datamaskiner, telefoner, nettbrett, skjermer, Apple-TV og et trådløst aksesspunkt. Hvordan ser det ut hjemme hos deg?

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world’s leading questionnaire tool.

 

Bilder: Bildet fra Apple Store i London er tatt med iPhone 4 og satt sammen med AutoStich. De øvrige illustrasjonene har jeg tegnet med iPad-appen Paper