fbpx
Apple Music

Apple biter i det sure eplet

Dårlig salg av Apple sin smarthøyttaler, HomePod, har fått selskapet til å tilby Apple Music på smarthøyttaleren til en av sine argeste konkurrenter, Amazon.

Apple HomePod skuffer stort

Dette må føles som et nederlag for Apple. I april i år skrev jeg at deres smarthøyttaler – som egentlig ikke er så veldig smart – bare veldig dyr (og lydmessig god) – skuffer stort

Konklusjonen var at HomePoden var dårligst på strømming av musikk. Dårligst med støtte til øvrig smarthus-teknologi. Og dårligst som smart assistent. Amerikanske Tom’s Guide ga den dårligst score av alle smarthøyttalere. Marques Brownlee omtalte den som den dummeste smarthøyttaleren på markedet.

Bite i det sure eplet

Mye av årsaken skyldes det særs lukkede økosystemet til Apple. Det er forøvrig bra for personvernet, men dårlig for brukeropplevelsen. Og som vi vet – 8 av 10 vil gi fra seg personinformasjon hvis det gir en bedre brukeropplevelse eller merverdi.

Nå har Apple måttet bite i det sure eplet —- og det vil ikke akkurat bidra til å øke salget av HomePod. Men det kan øke salget av Apple Music-abonnement. For kort tid siden ble det kjent at Apple vil nå tilby Apple Music på Amazon Echo – smarthøyttalerne til en av Apples argeste konkurrenter.

I begynnelsen av august i år, ble det estimert at Apple hadde solgt 3 millioner enheter av HomePod, og hadde en markedsandel på 6 prosent. 14 dager senere var estimatet redusert til mindre enn halvparten.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Tjenester vs hardware

Frem til nå, har Apples egen smarthøyttaler vært den eneste smarthøyttaleren som kunne spille av Apple Music. At Amazon Echo nå har støtte for Apple Music, gjør HomePoden enda mindre attraktiv. Det eneste som gjorde HomePoden unik – foruten at det var den dummeste og dyreste – var Apple Music.

Så hvorfor gjør Apple det her? Svaret er egentlig ganske så enkelt. Og logisk. Og klokt.

Det er mer penger i Apple Music-abonnement, enn det er i HomePod-markedet for Apple. Apple Music er i ferd med å bli større enn Spotify. For øyeblikket har Spotify nesten 90 millioner abonnenter, mens Apple har snart 60. I USA er Apple Music faktisk større enn Spotify.

Dum og dyr, eller smart og billigere?

Apple måtte velge mellom å satse på en dyr og dum smarthøyttaler med eksklusiv tilgang til Apple Music, eller satse på å gi Apple Music “to the people”. Og folk flest vil ha smarte høyttalere. Dette er et tydelig tegn på at Apple ser en fremtid hvor det er mer penger i tjenester for selskapet enn hardware alene.

Da gjør det kanskje ikke så mye å måtte bite i det sure eplet.

Amazon, Apple eller Google?

Hvilken smarthøyttaler har du kjøpt, eller vil du kjøpe?

Hvilken smarthøyttaler har du kjøpt, eller vil du kjøpe?

 

Bilde: Khamkhor via Unsplash