fbpx
Acast

Acast + Pippa = Sant – Episode 57

Jeg har møtt Åslaug Uddu Ystad fra Acast, for å vite alt om tilstanden til podkasten i Norge.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Flere spørsmål enn svar

Hvor stort er det norske markedet for podkast? Hvordan måler man antall lyttere? Hvor modent er markedet rent kommersielt og finnes det en felles podkast-valuta? Hvordan kan man annonsere i en podkast og i hvilken grad kan annonsene tilpasses og personaliseres?

Spørsmålene er mange. Flere enn svarene kan det virke som. Men kanskje svarene er like rundt hjørnet?

Acast + Pippa = Sant!

I alle fall er det mye som tyder på at markedet ER i ferd med å modnes, for det satses i økende grad på podkast som kanal. Avisene har for lengst lagt bak seg påstanden fra den tidligere redaktøren i Dagbladet om at det er utopisk at man vil tjene penger på podkaster, og fra flere hold investeres det kraftig lyd «on demand». Spotify har gjort en rekke oppkjøp, Apple ser muligens ut til å ta podkast-spilleren sin mer på alvor, og svenske Acast – en av verdens største plattformer for podkast, har ikke bare kjøpt opp konkurrenten sin – Pippa – de har også investeret i lokal tilstedeværelse. Her i Norge altså.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

For kort tid siden ansatte Acast sin første norske medarbeider. Erik Viig Bratland fungerer i dag som salgsdirektør for Acast Norge. Han kom fra Spotify. Og nå nylig kunne vi lese at Åslaug Uddu Ystad (37) blir den andre ansatte. Uddu Ystad har tidligere lang erfaring med innholdsproduksjon og har de siste fem årene jobbet som rådgiver og selger for Schibsted og Hegnar Media.

Jeg traff Åslaug for å få noen flere svar på tilstanden til podkasten i Norge.

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer