fbpx

55 ting du (kanskje) ikke visste om Google

Visste du at navnet Google kommer fra det matematiske uttrykket for tallet 1 etterfulgt av 100 nuller? BargainFox har laget en infografikk over 55 ting du (kanskje) ikke visste om Google.

Google er verdens største søkemotor, men så veldig mye mer. Fra oppstarten i en garasje (selvsagt) i 1998 til i dag, har selskapet vokst til over 60,000 ansatte, som håndterer over 3,5 milliarder søk hver dag, fordelt på over 200 millioner mennesker. I 2006 kjøpte Google YouTube, og året etter – i 2007 – konsumerte YouTube like mye internettrafikk som hele internett i 2000.

I løpet av Googles 18 år gamle historie, har selskapet kjøpt opp 189 selskaper, fordelt på 19 land – inkludert Sverige (men ikke Norge). Det dyreste oppkjøpet var Motorola Mobility for 12,5 milliarder dollar, etterfulgt av Nest Labs til 3,2 milliarder dollar og DoubleClick til 3,1 milliarder.

Fra søk til kunstig intelligens

Google startet opp som en søkemotor, og har utviklet seg i et raskt tempo til å bli et omfattende økosystem, bestående av programvare, hardware og en rekke tjenester. 4. oktober lanserte Google en rekke nye hardware-produkter, ikke minst smarttelefonen Pixel, som går «head to head» mot Apples iPhone og Samsung – som benytter seg av Googles mobile operativsystem, Android.

Fremover vil vi se et Google/Alphabet som i økende grad vil fokusere på kunstig intelligens, personlige assistenter, Virtual- og Augmented Reality, med komplimenterende soft- og hardware-produkter for en stadig mer internett-tilkobled hverdag; for både liv og næringsliv.

BargainFox har laget en interessent infografikk som peker på 55 ting du (kanskje) ikke visste om Google:

Interesting facts you may not know about Google

Made by: BargainFox