fbpx

4K Stogram – Last ned Instagram-bilder basert på bruker, hashtag og steder

4K Stogram er en Instagram-app for PC, Mac og Linux. Programmet lar deg laste ned og ta backup av Instagram bilder og videoer, basert på @brukere, #hashtag og steder.

Har du hatt lyst til å laste ned alle bildene dine fra Instagram?

Eller kanskje alle bildene som hele familien eller vennegjengen tok fra en ferie – og merket med en felles hashtag?

Kanskje du driver en Instagram-konto for en bedrift eller virksomhet, og har kjørt en konkurranse, og vil laste ned bildene knyttet til en hashtag eller et sted?

Jeg har tidligere skrevet om Instaport og IFTTT som begge fungerte til disse formålene, men som ikke lenger fungerer til disse formålene. Med Instaport kan du fortsatt laste ned dine egne bilder, og du kan for eksempel lage en IFTTT-regel som laster ned dine bilder med en spesifikk hashtag, men ingen av disse lar deg laste ned bilder fra andre enn deg selv.

PS: Ikke glem at du må ha lov til å bruke bildene du laster ned, før du eventuelt bruker dem – til egen blogg, Instagram-konto, nettside, eller til andre formål.

Det gjør derimot 4K Stogram. Og applikasjonen – for dette er en applikasjon du laster ned til din PC, Mac eller Linux-maskin – laster ikke bare ned bildene du vil ha, men også videoer. Og best av alt – applikasjonen er gratis… så lenge du kan leve med annonsen under selve applikasjonen, og med et par restriksjoner hva gjelder antall bilder,

Brukere, hashtags og geo

4K-Stogram-username-hashtag-places-hanspetter

Når du åpner opp 4K Stogram så får du opp en enkel meny. Skriv inn Instagram-konto, hashtagen eller søk på steder du ønsker å søke etter bilder fra. Det er viktig å merke seg at klikker du på steder, så må du smøre deg med litt tålmodighet. Skriv for eksempel inn Oslo veldig sakte – en bokstav om gangen, og la applikasjon få tid til å søke etter sted underveis.

Når du har funnet for eksempel Oslo, og klikker på stedsnavnet, vil 4K Stogram begynne umiddelbart med å laste ned bilder og video – i en egen mappe på din maskin – under mappen for hvor applikasjonen ble lagt. Her er det viktig å merke seg at du abonnerer på Oslo, så neste gang du åpner applikasjonen, vil den søke etter nye bilder, og oppdatere heretter.

Når du ikke ønsker å følge stedet, hashtagen eller Instagram-kontoen lenger, kan du enkelt slutte å abonnere. Men selv om du slutter å abonnere, forsvinner ikke bildene fra din maskin, men blir liggende der til du sletter de selv.

4K-Stogram-username-hashtag-places-subscribe-hanspetter

Fra menyen og preferanser, kan du bestemme hvor du vil at bildene skal lagres – og fra samme meny kan du også logge deg på Instagram hvis du har behov for å laste ned bilder fra private konti. Da får du uansett kun lastet ned bilder og video fra private konti du har blitt godkjent til å følge.

4K Stogram er en glimrende applikasjon som er enkel å ta i bruk, og som er gratis å ta i bruk i utgangspunktet. For ubegrenset tilgang til å laste ned bilder og video, ubegrenset tilgang til private konti, og ubegrenset tilgang til Instagram konti, koster applikasjonen noen dollar.

4K-Stogram-unique-features-hanspetter

Start med gratis-versjonen, og test for deg selv.

Klikk på 4K Stogram for å laste ned gratisversjonen først.